София. Смятам, че президентът ще изпълни в цялост правомощията, които

...
София. Смятам, че президентът ще изпълни в цялост правомощията, които
Коментари Харесай

Иван Гешев: Смятам, че президентът ще изпълни в цялост правомощията си по Конституция, не се съмнявам, че изборът ще е негов, а не под външен натиск

София. Смятам, че президентът ще извърши в целокупност пълномощията, които са му вменени по Конституция, не се колебая, че изборът ще е негов, а не под външен напън. Това сподели определеният от Пленума на Висш съдебен съвет за основен прокурор Иван Гешев по време на брифинг, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " . Във връзка с митингите и в отговор на въпрос дали му харесва лозунга " Гешев - шериф ", той отговори: " Дали ми харесва или не ми харесва, е въпрос на персонално чувство. Това са неща, които обективно се случват. Нямам визия кои са тези, които ме поддържат. Нямам никакви връзки с тях ", уточни още Гешев. Той уточни, че няма отношение и с тези, които са против него. По думите му единствената разграничителна линия е дали спазваш закона или не. " Всеки има право на мнение ".
" Аз не знам дали ще бъда основен прокурор ", разяснява Гешев и изясни, че процедурата не е завършила.
За чуването си Гешев сподели следното: " Аз благодаря на арбитър Шекерджиев за правилното и откровено мнение. Аз не споделям неговите причини, не считам, че е прав, само че почитам неговото мнение, той загатна и други сътрудници съдии, които споделят това мнение, и ще се постарая да го опровергая и да потвърдя, че е направил вярна преценка. Не почитам мнението на един различен арбитър, който не се аргументира. Той прочете авансово написана тирада без да вдигне глава от листовете. Отделно, че не подвигна глава от листовете. Това значи едно, че това е авансово квалифицирано и чуването за него няма никакво значение. Това за мен не е симптом на безпристрастност ", уточни още Гешев за Лозан Панов.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР