София. Служители на ГДБОП са установили и задържали участник в

...
София. Служители на ГДБОП са установили и задържали участник в
Коментари Харесай

Служители на ГДБОП са установили и задържали участник в измамна схема във връзка със строителството на АМ „Хемус“

София. Служители на ГДБОП са открили и задържали участник в лъжлива скица. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Досъдебното произвеждане е формирано в изискванията на необходимост на 03 ноември 2021 година и се води от ГДБОП под управлението и надзора на СГП. От събраните до този миг данни е открито, че мъжът е взел участие в основаването на мрежа от компании, като набирал и стимулирал разнообразни лица да станат фиктивни шефове на тези компании, по сметките на които били преведени част от парите, предопределени за ЛОТ-5 от Автомагистрала „ Хемус “.

В следствие той персонално придружавал фиктивните шефове до банков клон, откъдето те теглили парични суми и му ги предоставяли. По този метод с общо 52 действия в интервала от 18.06.2020 година до 08.09.2021 година той е получил сума в размер на 53 060 861 лв..

На 06 декември 2021 година Софийска градска прокуратура (СГП) е привлякла 42-годишният мъж към наказателна отговорност за изпиране на пари – закононарушение по член 253 от Наказателен кодекс. Той е арестуван с разпореждане на наблюдаващите прокурори за период до 72 часа.

Предстои СГП да внесе в съда искане за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение задържане под стража. Разследването по случая продължава.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР