София. Ще придвижим към гласуване от всички страни-членки на МВФ

...
София. Ще придвижим към гласуване от всички страни-членки на МВФ
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Ще придвижим към гласуване от всички страни-членки на МВФ предложение за емитиране на 650 млрд. долара - това е най-голямата в историята ни инжекция на резерви

София. Ще придвижим към гласоподаване от всички страни-членки на МВФ предложение за издаване на 650 милиарда $ - това е най-голямата в историята ни инжекция на запаси. Това сподели Кристалина Георгиева, ръководещ шеф на Международния валутен фонд (МВФ) по време на брифинг, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

Може би най-интересната вест, като приказваме за нови неща, е чакаме в границите на идващите дни Съветът на шефовете на Фонда да придвижи към гласоподаване от всички страни членки предложение за издаване на 650 милиарда $ специфични права ", сподели Кристалина Георгиева.

Тя изясни и за какво това е значимо.

" Това е инжекция в запасите на всички страни-членки на фонда. Дава доста пространство, доста място за фискални дейности в изискванията, когато както знаете, когато спря стопанската система да работи, трябваше да се налеят доста пари в поддръжка на бизнеса и на семействата. Моето обръщение към президентите - обърнете внимание на този запас, който идва без да се подвига вашият дълг. Той е артикул на груповата мощност на страните-членки на МВФ и е запас, на който би трябвало да разчитате и да мислите по какъв начин най-добре да го употребявате. Ние работим по тематиката за успеваемост на вложенията, само че сега най-същественат апомощ е най-голямата в история на МВФ инжекция на запаси ", добави Кристалина Георгиева.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР