София ще има рекорден бюджет за градски бюджет тази година.

...
София ще има рекорден бюджет за градски бюджет тази година.
Коментари Харесай

500 млн. лв. бюджет за градски транспорт представи София

София ще има рекорден бюджет за градски бюджет тази година. Общо над 500 млн. лв. ще са вложенията за превоз през 2024 година. Това заяви Иван Василев, заместител кмет на София с н​​​​​​​​​​​​​Направление " Финанси и опазване на здравето ", съобщи кореспондент на БГНЕС.


Пари за нарастване на чиновниците в превоза има, успокои Василев.

Освен рекордно доста средства, успяхме да създадем бюджет на превоза на София в рекордно съкратени периоди. За първи път от 5 години той се внася дружно с бюджета. Увеличихме средствата, които Столичната община отделя за превоза и към сполучлив край вървят и диалозите с Министерство на финансите, които обявиха подготвеност страната да поеме 17 млн. лева за защитата на метрото от страна на Министерство на вътрешните работи, сподели Василев.

Имаме напълно ново отношение към градския превоз на града ни, сподели при започване на днешния брифинг зам.-кметът на София по превоз и градска подвижност Илиян Павлов.


183 млн. лв. в бюджета на градския превоз в София идват от продажбата на карти и билети за пътешестване. 189 млн. лв. идват като отплата и дотации от Столичната община. Остатъкът се покрива от държавния бюджет – 155 млн. лв., осведоми Илиян Павлов.

Той също успокои работещите в системата като акцентира, че показаният бюджет е ясна поръчка, че превозът е главен приоритет за екипа на Васил Терзиев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР