София ще бъде блокирана днес от протест на пътни фирми,

...
София ще бъде блокирана днес от протест на пътни фирми,
Коментари Харесай

Протест на пътни фирми ще блокира днес София

София ще бъде блокирана през днешния ден от митинг на пътни компании, в който се чака да се включат около 3000 души и към 100 тежки машини. Протестът е проведен от браншовата камара " Пътища ".

Първоначалният събирателен пункт е в 6.30 ч. при " Враня ". Тежката техника ще бъде ситуирана в две колони на пътното платно, с цел да не се затруднява придвижването. Около 07.15 - 07.20 ч. колоната ще потегли по бул. " Цариградско шосе " и след това по бул. " Цар Освободител " и ще бъде паркирана на крайната точка - в правата на бул. " Цар Освободител " и ул. " Раковски ".

От 07.00 ч. до 12.00 ч. на 11 октомври се не разрешават престоят и паркирането на пътни транспортни средства на пл. " Александър Първи ".

От 8.00 ч. до 12.30 ч. се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по бул. " Цар Освободител " сред ул. " Георги С. Раковски " и бул. " Дондуков ".

Водачите на тежката техника ще бъдат осъдени с санкция от 30 лева, защото нарушават Закона за придвижване по пътищата, заяви Борислав Муеров, зам.-директор на Групово дело " Национална полиция ", представен от БТВ. 

“Напрежението в сектора, неналичието на какъвто и да било разговор води до смяна на настояванията ни. Всички пътно-строителни компании, членуващи в ББК “Пътища ”, желаят оставката на министъра на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова! Настояваме за съответни дейности по разплащането на дължимите суми “, обясняват организаторите от Българската браншова камара „ Пътища “.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР