София. Щастлив съм да дам старт на 27-я Национален конкурс

...
София. Щастлив съм да дам старт на 27-я Национален конкурс
Коментари Харесай

Министър Младен Маринов даде начало на 27-я Национален конкурс „Пътен полицай на годината“

София. Щастлив съм да дам старт на 27-я Национален конкурс „ Пътен служител на реда на годината “ и това да стане в исторически град като Плевен, обвързван с битката на страната ни към независимост. Това сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на гала по откриването на надпреварата, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . На нея участваха основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов, шефът на Главната дирекция „ Национална полиция “ основен комисар Христо Терзийски, шефът на ОДМВР-Плевен старши комисар Красимир Начев, зам.-председателят на Българската организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ Анжелина Тотева, зам.-генералният шеф на БЧК доктор Надежда Тодоровска, зам.-областният шеф на Плевен Красимир Трифонов.
Всяка година пътни служители на реда се събират на сходно съревнование, с цел да покажат на какво са способни. Те би трябвало да са извънредно добре готови, тъй като екипите им са първите, които се отзовават при произшествие на пътя и от техните дейности могат да зависят и животи, сподели в словото си още министърът. „ В изискванията на едно такова съревнование може да се направи един обзор на готовността им, а аз съм уверен, че тя е на високо равнище “, съобщи Младен Маринов.
Целта на събития като днешното е хората да видят какъв брой доста аспекти има в работата на един пътен служител на реда, съобщи при откриването зам.-председателят на ДАБДП Анжелина Тотева. Тя пожела триумф на участниците в гонката и прикани водачите да са по-внимателни на пътя.
Предстои ви съществено тестване, само че не забравяйте, че то ще ви помогне да се справите с ежедневните провокации на пътя – с тези думи се обърна към участниците в състезанието доктор Надежда Тодоровска от БЧК.
Конкурсът „ Пътен служител на реда на годината “ има към този момент 27-годишна история. В него младши автоконтрольори се състезават в дисциплините - научен изпит по профилирана подготовка, пукотевица с револвер, оказване на първа долекарска помощ, майсторско ръководство на мотоциклет и ръководство на автомобил. В тазгодишното издание вземат участие 64 състезатели - 27 тима мъже, по двама участника от всички регионални дирекции, като дирекцията хазаин взе участие с два тима и 6 дами от 5 регионални дирекции
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР