София. Шансът да приемем мандат, ако президентът реши да го

...
София. Шансът да приемем мандат, ако президентът реши да го
Коментари Харесай

Христо Иванов, „Демократична България“: Шансът да приемем мандат е въпрос на разговор, но имаме 27 депутати

София. Шансът да приемем мандат, в случай че президентът реши да го връчи на „ Демократична България “, е въпрос на диалог. Ние нямаме болшинство. Имаме 27 депутата от 240, даже сме надалеч от ядро, към което да се образува болшинство. Това сподели съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов в предаването „ Лице в лице “ по bTV , откакто „ ИТН “ върна втория мандат за сформиране на държавно управление на президента Румен Радев, като следва той да връчи третия на парламентарна група по собствен избор.

Според Иванов би трябвало да има нов кръг от съвещания, само че всичко е в ръцете на Румен Радев.

„ Нормално е да има нов диалог, той върви не за претендент за министър председател, а с парламентарните групи. По убеждение на президента е по какъв начин ще подходи “, сподели той.

Според съпредседателя на „ Демократична България “ би трябвало да има не просто болшинство, а управническа стратегия.

„ Мнозинство може да се откри за създаване на кабинет, само че то ще е на оставащите - тези, които не желаят да отидат на избори. Но това не значи, че това ще е болшинство, което може да направи дълбоки промени. А с цел да може да се приказваме за парламентарен запас за смяна, би трябвало да приказваме за болшинство, което да застане зад избрана стратегия “, разяснява Христо Иванов.

Той добави, че след днешното блокиране на съвещанието на Народното събрание от трите систематични обединения, излиза наяве, че няма запас в Народното събрание да се излъчи държавно управление на смяната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР