София. Със заповед на министъра на енергетиката Теменужка Петкова екип

...
София. Със заповед на министъра на енергетиката Теменужка Петкова екип
Коментари Харесай

София: Експерти от Министерството на енергетиката провериха на място качеството на електроподаването в град Нови Искър

София. Със заповед на министъра на енергетиката Теменужка Петкова екип от Министерството на енергетиката ревизира на място качеството на подаваната електрическа енергия в кв. „ Славовци “ на гр. Нови Искър. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката . Инспекцията е във връзка недоволства на поданици от района за чести спирания на електроснабдяването и намаление на напрежението в пиковите часове – след 17.00 часа. В инспекцията участваха и представители на локалния снабдител – „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД.
По време на инспекцията беше подложен регистратор на един от основните трафопостове в района, който ще мери напрежението на подаваната електрическа енергия за интервал от седем денонощия. Устройството прави запис на всеки 15 секунди.
Според сведения на локалните поданици част от трафопостовете стоят отключени и са обект на обири. В хода на инспекцията бе открита кражба на масло от трансформатор „ Липите “, чиито предпазители поради това са изгорели и сменени. Впоследствие е заменен и целият трансформатор.
Част от спиранията на електрозахранването в района се дължи и на неприятни метеорологични условия – мощен вятър в навечерието на Коледа е провокирал рухване на топола отвън сервитутната зона, в резултат на което е разкъсан електропровод. Електроподаването е било възобновено по различен маршрут.
Проверката в региона на екипа на Министерството на енергетиката продължава и на следващия ден, 11 януари 2019 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР