София. Събитието Sofia Lights беше отложено за периода 16 до

...
София. Събитието Sofia Lights беше отложено за периода 16 до
Коментари Харесай

Събитието Sofia Lights беше отложено за периода 16 до 18 септември

София. Събитието Sofia Lights беше отсрочено за интервала 16 до 18 септември. Това оповестиха уредниците . За единадесетото издание на плана за градско изкуство Urban Creatures, който е част от Календара на културните събития на Столична община, ще бъде основана огромна светлинна апаратура, която слива в едно светлина, музика, природа и технология. В рамките единствено на 3 вечери, от 20.30 до 24.00 на повърхност от 100 000 кв. м жителите и гостите на София ще могат да се потопят в действителност като никоя друга.

Sofia Lights е замислено като едно от дребното събития в София, което да бъде прелестно, занимателно и налично по едно и също време и за родители и за деца. За 10 години Urban Creatures извървя дълъг път - от коритото на Перловска река в Подуяне до изящни фрески в сърцето на София.

„ Urban Creatures не стопира да се развива и да търси нови способи за изложение и другарство с хората. А в днешния ден, можем сигурно да кажем, че хората в огромния град се умориха. Умориха се от виртуалния свят и цифровите връзки, от неналичието на непосредствен контакт с близки и другари, от отрицателните страсти и от неналичието на досег с природата. Затова през 2021 сътворяваме Sofia Lights като сливаме изкуство, технологии и природа в едно неповторимо прекарване навън. Преживяване, което не е правено в никакъв случай до в този момент и ще продължи единствено 3 вечери.
Целта ни е в последните дни на лятото да дадем опция на жителите и гостите на София да преживеят нещо зареждащо и релаксиращо, тъкмо преди да стартира образователната година и да започва още веднъж лудото всекидневие, което толкоз добре познаваме. ”, сподели Ясен Гешев.

През 2021 година създателят на Urban Creatures Ясен Гешев ще излезе от сянката на продуцент и ще застане пред публиката като създател на Sofia Lights.

Организаторите молят посетителите да имат поради следното:
- Парк „ Врана “ е творба на пейзажното парково изкуство, чиято история продължава към този момент повече от 120 години. Организаторите молят посетителите да почитат парка и растителните типове в него и да не късат, не чупят и не се катерят, както и да не замърсяват.
- Подходящото облекло за вечерно прекарване в парка е дълги ръкави и панталони, затворени обувки, като се предлага използването на репелент.
- Родителите носят цялостна отговорност за децата си и би трябвало да наблюдават от самото начало къде се движат те.
- В парка има езеро, към което посетителите би трябвало да се движат с нараснало внимание.
- Забранява се прекосяването оттатък загражденията и сигналните ленти на цялата територия на парка.
- Посетителите могат да си носят фенерче, което да употребяват при потребност.
- Посетителите би трябвало да пазят детайлите от светлинната апаратура. Всеки, който опита да повреди или вземе някой от детайлите, ще носи отговорност за дейностите си.
- Посетителите би трябвало да съблюдават настоящите ограничения за физическа отдалеченост и в случай че има скупчване на хора, се предлага носенето на маска.

Локацията е парк „ Врана “ на бул. " Цариградско шосе " №381, Източен вход, от към стопанство " Врана " (не този на бул. „ Цариградско шосе “). До парк „ Врана “ може да се стигне с кола или с рейс номер 505, който потегля от Орлов мост.

Събитието ще се организира на 16, 17 и 18 септември 2021 година от 20.30 часа, като продажбата на билети ще завършва в 23.00 часа, а краят на събитието е в 24.00 ч. Продажба на билети се прави единствено на място поради непредвидимата конюнктура с COVID-19.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР