София. С всеки изминат ден се чувствам все по-стабилна –

...
София. С всеки изминат ден се чувствам все по-стабилна –
Коментари Харесай

Ивелина Илиева преди световното: С всеки изминат ден се чувствам все по-стабилна

София. „ С всеки изминат ден се усещам все по-стабилна – сподели най-хубавата ни джудистка Ивелина Илиева преди международното в Будапеща. - Турнирът в Казан през май беше добър тест да забележим на какви натоварвания ще издържи коляното. До момента всичко върви добре. Страх, терзания не съм имала. Излезеш ли на татамито, нямаш време за тези неща. “

В началото на май Ивелина започва на първото си огромно съревнование след пауза от 4 месеца, в която лекува тежка контузия на коляното, а два от тях прекара в швейцарска клиника. И на Големия шлем в Казан стигна до репешажите. А в този момент ще започва на международното в Будапеща от 6 до 13 юни.

По стратегия всеки ден ще има по една мъжка и една женска категория. Илиева ще излезе на татамито на 8 юни, тогава при мъжете в категория до 73 кг ще ни показва Марк Христов.

Надпреварата е последна опция за продобиване на точки за олимпийската класация, в която Илиева е 22-а и си е осигурила виза за игрите. След края на шампионата Международната федерация публично ще разгласи и кои джудисти получават квоти заТокио 2020.

Преди международното мъжкият ни отбор пък имаше лагер въз основата „ Камчия “ край морето с представители на Гърция и Сърбия, които бяха с европейския си първенец Александър Кукол.

„ Момчетата са добре, здрави са и към този момент си оправят килограмите за влизане в категориите - сподели старши треньорът Атанас Герчев. - Имахме доста тежък сезон, непрекъснато бяхме по шампионати, понатрупа се отмалялост и първата седмица от лагера беше по-тежко, до момента в който влязат в темп. Добре са готови и се надявам в Будапеща да се показват по допустимо най-хубавия метод. “

Мъжкият ни отбор е воден от най-хубавия ни играч Ивайло Иванов, който е с най-предно класиране от българите в олимпийската класация - №13. Неговите срещи са на 9 юни.

На татамито в Будапеща ще излязат и останалите ни състезатели, които спорят за олимпийски квоти – Янислав Герчев (60), Божидар Темелков (66), Борис Георгиев и Даниел Дичев (100).

За международното са декларирани 712 състезатели от 133 страни.

В навечерието на шампионата следва и избирателен конгрес на Международната федерация по джудо. Фаворит за президентския пост е досегашният началник Мариус Визер (Румъния). На форума страната ни ще бъде показана от Румен Стоилов, президент на Българската федерация по джудо.

Следва програмата по дни на българското присъединяване:

6 юни – Янислав Герчев (60)
7 юни – Божидар Темелков (66)
8 юни – Ивелина Илиева (57) и Марк Христов (73)
9 юни – Ивайло Иванов (81)
11 юни – Даниел Дичев, Борис Георгиев (100)
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР