София. С колегите от групата на БСП в Столичния общински

...
София. С колегите от групата на БСП в Столичния общински
Коментари Харесай

Иван Таков, БСП: София не може и не трябва да се превръща в един голям платен паркинг

София. С сътрудниците от групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет не поддържаме смяната и разширението на зоните за платено паркиране. София не може и не би трябвало да се трансформира в един огромен заплатен паркинг. Това съобщи пред Българска национална телевизия заместник-председателят на групата на „ Българска социалистическа партия за България “ в Общинския съвет Иван Таков, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия - София . Той добави, че от цялото разширение на платените зони за паркиране досега нито се е подобрило качеството на въздуха в София, нито е намалял натиска от коли в центъра.

" Решението на проблемите с трафика и паркирането минават през създаване на паркинги и качествено възстановяване на градския превоз в столицата. Целта на Центъра на градска подвижност беше с парите да се построяват паркинги, само че досега такива съвсем няма ", сподели той и добави, че огромният въпрос е не къде отиват парите, а защо се харчат тези средства.

" Управляващото болшинство в Столичния общински съвет предлага повече от 3/4 от " зелената " зона да стане " синя ". Това ми звучи само и единствено като опит за връзване на изтънелите доходи в превоза ", разяснява Таков.
По думите му по този начин се вземат решение някои местни проблеми, само че те от един квартал се реалокират в различен. " Това се случи преди време с " Долен Лозенец ", където, след въвеждането на зона, казусът се трансферира в " Горен Лозенец ", изясни той.

Относно предлагането 30% от платените винетни стикери да отиват към капиталовата стратегия на съответния регион, към който е заплатен, Таков съобщи, че тези пари не са главния доход на ЦГМ и той е доста по-малък в съпоставяне със средствата, които постъпват от SMS-и. " Не е работа единствено на ЦГМ да ремонтира тротоарите в София, а на Столична община. При състояние, че тя дава по 400 000 лв. на регион, това мъчно ще стане ", сподели Иван Таков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР