София. С 80 народни представители, 4 години в опозиция и

...
София. С 80 народни представители, 4 години в опозиция и
Коментари Харесай

Георги Свиленски, БСП: Първата ни задача е да озаптим цените на тока и второто нещо е ръст на доходите

София. „ С 80 народни представители, 4 години в съпротива и за жалост нито една от политиките, които сме отстоявали в тогавашния парламент, не можаха да бъдат подкрепени заради нежеланието на ГЕРБ да се вслушат в опозицията. Сега с 26 народни представители Българската социалистическа партия е показана в държавно управление с 4 министри, 1 вицепремиер и може да осъществя политиките, с които сме се явявали на изборите “. Това съобщи ръководителят на ПГ на “БСП за България “ Георги Свиленски в ефира на Българска национална телевизия, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .

В предаването “Още от деня “ той изясни че, с цел да бъдат облекчени българските жители от това, което ги очакваше, а точно покачването на цените, през днешния ден бе образувана краткотрайна комисия, която да прегледа всички благоприятни условия, с цел да бъде лимитирано това покачване на цените.

„ В период от три месеца Народното събрание и парламентарната Комисия по енергетика след срещи с КЕВР ще създадат оферти за промени в законодателството, в това число и промени в Закона за енергетиката, в наредбите и правилниците, които контролират тази материя “, разяснява Свиленски.

„ От опозицията предложиха гласуването на мораториум, което ни изненада, само че с това решение беше отсрочено съвещанието на КЕВР, на което трябваше да бъдат нараснали цените. Единствената неточност беше сбърканата дата, а ние се предоверихме.

Още на следващия ден това решение ще бъде преразгледано, датата ще бъде поправена на 16 декември, а срокът на деяние ще е три месеца “, съобщи социалистът във връзка гласувания от депутатите мораториум върху цените на ток, парно и вода.

По думите му България ще бъде четвъртата страна в Европа, която ще наложи таван на цените. “Преди нас това го направиха Испания, Унгария и Румъния. Няма по какъв начин - и Българска социалистическа партия, и другите съдружни сътрудници, а и другите партии през цялата предизборна акция сме споделили, че първата ни задача е да озаптим цените на тока и второто нещо е растеж на приходите. Това вършим - изпълняваме обещанията си ”, добави той.

„ Парламентарната група на “БСП за България “ ще отстоява подписаното съглашение и ние ще бъдем поръчител, че тази стратегия ще се извърши и ще се извършва по този начин, както е показана пред българските жители “, безапелационен бе Свиленски.

Във връзка с разпределението на министерствата сред съдружните сътрудници Свиленски изясни, че е обикновено всяка партия да покаже своите благоприятни условия там, където е мощна: „ Наш приоритет е и обществената политика, и земеделието, стопанската система, държавната благосъстоятелност, държавните сдружения. Всички тези начинания сме ги разказвали пред българските жители и в този момент имаме опция да ги изпълняваме “, уточни той като добави, че Българска социалистическа партия има опит и може да носи отговорност.

Във връзка с изразените подозрения от страна на вътрешната съпротива, че присъединяване на Нинова като вицепремиер е неточност, Свиленски разяснява: „ Тези приятели да се бяха понапънали малко по време и на трите акции и да поработиха малко повече, с цел да бъде резултатът по-висок. Тези приятели в никакъв случай няма да бъдат удовлетворени от това какво са решили националните органи на партията и какво прави “БСП за България “, тъй като те имат напълно други ползи. Техните ползи сигурно не кореспондират с ползите на Българска социалистическа партия “, безапелационен бе той.

Свиленски не е сюрпризиран от единодушието, с което предлагането на Корнелия Нинова за вицепремиер бе признато от Националния съвет на Българска социалистическа партия. „ Изненадан съм от неналичието на сериозно мнение, както беше декларирано пред “Позитано “, когато идваха избрани членове на Националния съвет и споделяха какво ще подлагат на критика вътре, а вътре стояха и мълчаха “, съобщи Георги Свиленски. Той добави, че въпросът с председателството на Корнелия Нинова ще бъде открит след 22 януари – откакто бъде установена оставката и се даде старт на директния избор.

„ Аз не мисля, че Корнелия Нинова е изгубила поддръжката на партията, поддръжката на партийните членове. Тя единствено преди година и половина завоюва с над 80% “, напомни социалистът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР