София. Ролята на стратега е да оцени реалността и да

...
София. Ролята на стратега е да оцени реалността и да
Коментари Харесай

Ген.-лейтанант Венсан Депорт: Ролята на стратега е да оцени реалността и да я промени към бъдещето

София. Ролята на стратега е да оцени действителността и да я промени към бъдещето. Това сподели генерал-лейтенант професор Венсан Депорт, консултант на президента на Panhard General Défense, по време на кръгла маса на тематика: „ Европейската стратегическа просвета “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ Без тактиката не можем да имаме добра тактичност. Това, на което ме научи военната история е, че тактиката постоянно е нужна както в спокойно време, по този начин и по време на стихия. Бях прекомерно дълго в процеса на доста рецесии. В момента, в който оцеляването е обезпечено, не е значима тактиката, а решението накъде вървим. Да дадем смисъл. Първата роля на тактиката е да дадем смисъл и да помислим за по-късно “, изясни Депорт.

Той даде образец с ръководството на транспортен съд. „ Първата задача на моряка е да улови накъде духа вятърът, той е задължен да се съобрази с действителните условия. Ролята на стратега е да оцени действителността и да я промени към бъдещето, към това накъде желае да насочи самия транспортен съд “, добави проф. венсан Депорт.

По думите му стратегът знае къде желае да отиде и кои условия би трябвало да употребява, с цел да стигне до задачата си. „ Никакъв проект не може да оцелее в действителността, потегля се с концепция, която е изучавана, вземане предвид. В зависимостта от задачата идета ще бъде приспособена към действителните условия “, разяснява още той.

„ Студентите ми задават въпрос за произхода на тактиката. Стратегията се ражда по едно и също време от двете страни на земята, поради една и съща причина. Родена е преди 2500 година в Китай и по едно и също време в Гърция “, сподели проф. Депорт.

Мариела ЧЕПЕЛОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР