София. Ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян

...
София. Ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян
Коментари Харесай

Красимира Златева от Стара Загора печели голямата награда в играта на Радио Фокус и ЕК

София. Ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев изтегли посредством чоп през днешния ден името на спечелилия в томболата във връзка приключилата просветителна игра на Радио " Фокус " " Европейски тест за отличници – шест ". Голямата премия се падна на Красимира Златева от гр. Стара Загора, която ще пътува до Брюксел за осведомителна аудиенция в Европейската комисия. Това оповестиха от Представителството на Европейската комисия в България .
В жребия участваха общо 8 от досегашните спечелили, дали отговор вярно на въпросите в радиоиграта през последните два месеца, свързани с политиките на Европейски Съюз и неговите институции. Тегленето се извърши в централното студио на Радио " Фокус " – София в наличието на президента на Информационна организация и Радио " Фокус " Красимир Узунов.
" Искам да изкажа признателност на многочислените жители, които следиха въпросите и взеха ефективно присъединяване в радио викторината. Огромният брой верни отговори сподели, че в края на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз необятната публика е подобрила знанията си за ролята и политиките на Европейския съюз ", уточни Огнян Златев.
Ние в Представителството на Европейска комисия ще продължим с разнообразни акции да се опитваме да подобряваме информираността на българите за какво е значима работата на европейските институции. В този исторически решителен миг за бъдещето на Обединена Европа е от изключително значение гражданското общество да знае какъв е залогът, когато приказваме за тематики като приемането на дълготрайния бюджет на Европейски Съюз след 2020г, гласуването на единна и проведена система за леговище, укрепване на общите отбранителни качества на страните членки и доста други, означи още Златев.
Представителството на Европейската комисия в България в партньорство с Радиоверига " Фокус " провежда интерактивна радио игра по тематики, свързани с Европейския съюз и неговите политики. Основната цел бе да се разпространяват настоящи тематики, обстоятелства и цели на Европейски Съюз, правата и отговорностите на страните членки и на жителите и да се разбере усъвършенстваха ли българите знанията си за ролята на Съюза. В продължение на осем седмици слушателите отговаряха на въпроси по отношение на компетенциите на другите институции, ресорите на членовете на Европейската комисия, законодателните оферти, единния дигитален пазар, Многогодишната финансова рамка, бъдещето на Европа, Западните Балкани и други
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР