София. Радев заяви, че няма да мълчи за нередностите и

София. Радев заяви, че няма да мълчи за нередностите и ...

Анна Заркова: Радев заяви, че няма да мълчи за нередностите и не мълча, обеща да не предава и не предаде


София. Радев заяви, че няма да мълчи за нередностите и не мълча, обеща да не предава и не предаде. Това каза Анна Заркова, съпредседател на Инициативния комитет на Румен Радев и Илияна Йотова по време на Учредителното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус"

"Приех да стана част от Инициативата, която предлага Румен Радев и Илияна Йотова за втори президентски мандат в момента, в който получих тази покана. Нито секунда не се поколебах. Не че не съм наясно за жестокостта на кампанията, която ни предстои. Не че не разбирам огромния залог на този президентски избор", каза Анна Заркова.

Според нея различието на Румен Радев и Илияна Йотова е ползотворно.

"Помните ли колко много анализатори и дейци пророкуваха, че президентът и вицепрезидентът ще се сблъскат, ще се скарат, както го направиха други президентски двойки преди тях. Нищо подобно не стана. Дори в най-трудните часове, когато бяха под натиск, когато лавираха между едни нетолкова искрени приятелства и между откровени вражески такива отношения на политически играчи и партии, те като тандем устояха. Заслугата е и на двамата и ми се струва, че тази заслуга е един положителен прецедент за българската политика. Има и други положителни прецеденти около тях", каза още Анна Заркова.

"Президентът Радев се отличи на този пейзаж още преди да бъде избран. Неговото заявление беше: "Аз няма да мълча за нередностите" и той не мълча. Неговото обещание беше: "Аз няма да предам" и той не предаде", подчерта още Анна Заркова.
Според нея по време на протестите през 2020 г. Радев е можел да шикалкави и да преговаря, за да има по-малко врагове. "Този юмрюк не беше знак на нападение. Знам го, защото бях там. Този юмрук беше знак на общност между всичките хора, които бяха там, които бяха излезли от подчинението в това лято, бяха вдигнали глава и искаха да викнат, че не искат управление от мафиотски тип", каза още Анна Заркова.

Тя отбеляза, че през последните 5 години сме имали достоен и смел президент. Анна Заркова заяви, че иска такъв и в следващите 5.
Деница КИТАНОВА

Източник: focus-news.net