София. Радев заяви, че няма да мълчи за нередностите и

...
София. Радев заяви, че няма да мълчи за нередностите и
Коментари Харесай

Анна Заркова: Радев заяви, че няма да мълчи за нередностите и не мълча, обеща да не предава и не предаде

София. Радев съобщи, че няма да мълчи за нередностите и не мълча, даде обещание да не предава и не съобщи. Това сподели Анна Заркова, съпредседател на Инициативния комитет на Румен Радев и Илияна Йотова по време на Учредителното заседание, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус "

" Приех да стана част от Инициативата, която предлага Румен Радев и Илияна Йотова за втори президентски мандат сега, в който получих тази покана. Нито секунда не се поколебах. Не че не съм наясно за жестокостта на акцията, която ни следва. Не че не разбирам големия залог на този президентски избор ", сподели Анна Заркова.

Според нея разликата на Румен Радев и Илияна Йотова е ползотворно.

" Помните ли какъв брой доста анализатори и дейци пророкуваха, че президентът и вицепрезидентът ще се сблъскат, ще се скарат, както го направиха други президентски двойки преди тях. Нищо сходно не стана. Дори в най-трудните часове, когато бяха под напън, когато лавираха сред едни нетолкова откровени другарства и сред откровени противников такива връзки на политически играчи и партии, те като тандем устояха. Заслугата е и на двамата и ми се коства, че тази заслуга е един позитивен казус за българската политика. Има и други позитивни прецеденти към тях ", сподели още Анна Заркова.

" Президентът Радев се отличи на този пейзаж още преди да бъде определен. Неговото заявление беше: " Аз няма да мълча за нередностите " и той не мълча. Неговото заричане беше: " Аз няма да предам " и той не съобщи ", акцентира още Анна Заркова.
Според нея по време на митингите през 2020 година Радев е можел да шикалкави и да договаря, с цел да има по-малко врагове. " Този юмрюк не беше знак на нахлуване. Знам го, тъй като бях там. Този пестник беше знак на общественост сред всичките хора, които бяха там, които бяха излезли от подчинението в това лято, бяха вдигнали глава и желаеха да викнат, че не желаят ръководство от мафиотски вид ", сподели още Анна Заркова.

Тя означи, че през последните 5 години сме имали заслужен и самоуверен президент. Анна Заркова съобщи, че желае подобен и в идващите 5.
Деница КИТАНОВА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР