София. Промени в Наредбата за обществения ред, с които се

...
София. Промени в Наредбата за обществения ред, с които се
Коментари Харесай

София ограничава използването на пиротехнически средства

София. Промени в Наредбата за публичния ред, с които се лимитира потреблението на пиротехнически средства на територията на Столичната община, предлага ръководителят на СОС Георги Георгиев, оповестиха от пресцентъра на СОС . Предложението за измененията е подкрепено от всички политически групи в градския парламент и се чака да влезе в действие при започване на 2022-а година.

Глобите за нарушителите ще са от 500 до 2000 лв. за физически лица, а за юридически - от 3000 до 10 000 лв..

Фойерверки, пиратки, бомбички и всевъзможни пиротехнически средства от категория F2 и F3 ще могат да се употребяват единствено на Нова година до 2.00 часа на 1-и януари или след авансово подадена поръчка в районната община, а утвърждението ще се реализира от кмета на съответния регион. Употребата на пиротехнически произведения е главен източник на стрес при новородени, деца от аутистичния набор, домашни любимци и диви животни, изясни Георгиев.

Затова концепцията е 10 дни преди събитието /семейното празненство или друго/ да се подава заявление по пример, където се изписва по кое време, къде и какво пиротехническо средство ще се употребява. След това се произнася районният кмет и преценя дали да даде позволение за приложимост, добави още ръководителят на СОС. Той сподели, че Наредбата ще не разрешава изрично използването на пиротехника в междублоковите пространства, към лечебни заведения, учебни заведения, детски градини и църкви. „ Възприели сме позитивния опит на Австрия, Дания, Нидерландия, Хърватия и Словения “, уточни шефът на градския парламент.

Глобите за нарушителите ще са от 500 до 2000 лв. за физически лица, а за юридически лица - от 3000 до 10 000 лв.. Контролни органи по наредбата се планува да бъдат Министерство на вътрешните работи посредством профилираните си звена, както и Столичният инспекторат и структурите на общината съгласно наредбата, сподели Георгиев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР