София. Проф. д-р Поля Кацамунска от катедра Публична администрация“ в

...
София. Проф. д-р Поля Кацамунска от катедра Публична администрация“ в
Коментари Харесай

Проф. д-р Поля Кацамунска от УНСС е единствената българка, която е преизбрана за втори пореден мандат в Международната комисия за акредитация по публична администрация

София. Проф. доктор Поля Кацамунска от катедра „ Публична администрация “ в Университета за национално и международно стопанство(УНСС) е единствената българка, която е избрана отново за втори следващ мандат в Международната комисия за акредитация по обществена администрация (International Commission on the Accreditation of Public Administration and Training Programs - ICAPA). Това оповестиха от УНСС .

На свое съвещание Управителният съвет на Международната организация (International Association of Schools and Institutes of Administration - IASIA, Brussels, Belgium) е дал своя вот и одобрил новия състав на Комисията от 19 члена, които са измежду най-утвърдените и авторитетни имена в света в региона на обществената администрация, с насъбран богат на практика опит като президенти на огромни интернационалните организации и висши държавни чиновници в своите страни.

Международната комисия е основана през 2012 година за акредитация на стратегии по обществена администрация в бакалавърска, магистърска и докторска степен, предлагани от университети и институции в целия свят. Въпреки че на национално и районно равнище има и други акредитиращи органи, Комисията е единственият интернационален акредитиращ орган, който в своята работа ползва стандартите за върхови достижения в региона на образованието и образованието по обществена администрация, създадени и признати от взаимната работна група на United Nations Department of Public Administration and Development Management и International Association of Schools and Institutes of Administration - IASIA.

Като член на интернационалната комисия през първия мандат (2013-2019) проф. Поля Кацамунска взе участие в акредитацията на стратегии в региона на обществената администрация, предлагани от университети от Съединени американски щати, Южна Америка, Европа и Африка. Изборът на проф. Поля Кацамунска за втори мандат в Международната комисия по акредитация, както и назначението й за консултант на министъра на стопанската система на Република България през предходната година, е следващото самопризнание за научния и интелектуалния потенциал на университетския състав на УНСС и принос в одобряването на нашия университет в интернационалното и националното развиване на знанието.

Повече информация за International Commission on the Accreditation of Public Administration and Training Programs - ICAPA можете да намерите
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР