София. Продължава участието на военнослужещи и техника от Въоръжените сили

...
София. Продължава участието на военнослужещи и техника от Въоръжените сили
Коментари Харесай

Втори ден военнослужещи помагат в борбата с големия пожар над град Твърдица

София. Продължава присъединяване на военнослужещи и техника от Въоръжените сили в битката с огромния горски пожар над град Твърдица, област Сливен. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

31 военнослужещи с 6 броя техника от Центъра за подготовка на експерти в Сливен, под управлението на капитан Николай Евтимов, от 7.00 ч. тази заран, 28 юли, са на терен, с цел да поддържат напъните на противопожарните екипи.

Втори ден в битката с пожара вземат участие Военновъздушните сили (ВВС). В продължение на четири часа през вчерашния ден, 27 юли, вертолет AS 532 AL Cougar от състава на 24-та вертолетна авиационна база извърши 37 пуска на общо над 70 тона вода. За зареждане на системата за пожарогасене „ bambi bucket ” с вода беше употребен неестествен водоем микроязовир „ Метрокук ” в землището на Твърдица.

Командир на екипажа беше майор Йордан Йорданов, втори водач – майор Марин Тасков, бордни техници – капитан Божидар Славчев и оф. канд. Светослав Стоянов, а експерти по авиационно въоръжение – офицерски претендент Никола Николов и редови войник Мирослав Начев. На борда на вертолета като координатор от структурите на Групово дело ПБЗН беше включен гл. контрольор Денчо Чомаков.

Рано тази заран вертолет от състава на авиобазата излетя още веднъж, с цел да продължи присъединяване си в битката с огнената буря.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР