София. Продължава инициативата за поставяне на ваксини срещу COVID -

...
София. Продължава инициативата за поставяне на ваксини срещу COVID -
Коментари Харесай

Зам.-кметът на София Дончо Барбалов: Продължава инициативата за поставяне на ваксини срещу COVID - 19 на желаещите служители на фирми на място

София. Продължава самодейността за слагане на ваксини против Коронавирус - 19 на искащите чиновници на компании и предприятия на място. Днес се слагат ваксини на деклариралите предпочитание към 40 души на територията на компания в столицата. Това сподели заместник-кметът на София по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов, който ревизира работата на изнесения кабинет в една от фирмите, чийто чиновници в София ще бъдат имунизирани, оповестиха от пресцентъра на Столична община .

Инициативата за откриване на „ зелени коридори “ през уикендите и на място в предприятия и компании на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Организираме екип от общинските лечебни заведения и диагностично-консултативни центрове (ДКЦ), които посещават деклариралите интерес компании. Поставят се ваксини от всички утвърдени в Европейски Съюз, уточни също Барбалов.

На уеб страницата на Контактния център на Столична община е оповестено заявление, което шефовете на компаниите могат да попълнят, с цел да заявят, че желаят имунизационен екип да ги посети на място. Ваксинацията се осъществя дружно със Столичната РЗИ, с екипи на общинските здравни заведения и дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “.

През седмицата искащите да се ваксинират против Коронавирус – 19 имат опция да си запазят час в общинските ДКЦ, а в събота и неделя в изнесените пунктове в молове - The Mall, " България Мол ", Мол " Парадайс ", " Сердика център " и " Ринг Мол ", които работят от 13.00 до 18.00 ч., а също и в Културния дом в кв. " Дружба " от 9.00 до 16.00 часа.

Общо до момента над 24 хиляди ваксини са сложени в „ зелените коридори “ на общината и в Диагностично-консултативните центрове.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР