София. Проблемите на малките и средни предприятия ще бъдат във

...
София. Проблемите на малките и средни предприятия ще бъдат във
Коментари Харесай

Станислав Младенов, БСП - София: Малките и средни предприятия трябва да бъдат сериозно насърчавани

София. Проблемите на дребните и междинни предприятия ще бъдат във фокуса на работата ми като предстоящ депутат. Това сподели Станислав Младенов, претендент за депутат в 25 МИР - София от листата на Българска социалистическа партия, за предаването “Софийска естрада ” на Радио “Фокус ” . Той е специалист към Съвета по стопанска система и туризъм на Градския съвет на Българска социалистическа партия – София, класиран преди всичко в 25 МИР от Градската конференция на Българска социалистическа партия, който заема трето място в листата. “Моето виждане е, че дребните и междинни предприятия, които са гръбнакът във всяка една европейска стопанска система, би трябвало да бъдат съществено насърчавани. Тези неприятни практики, които имаше, на неуважение на дребния и междинен бизнес от страна на предходните държавни управления, би трябвало да останат обратно и ние би трябвало да приказваме за стопанска система от ново потомство. Една стопанска система отвън рекета, отвън грабежа, стопанска система ориентирана към нововъведенията и високотехнологичните производства ”, съобщи Станислав Младенов.
По думите на претендента за депутат най-важната за България ос в Плана за възобновяване и резистентност е оста, която е обвързвана с стопанската система, само че в нея има няколко съществени недостига. “Първият недостиг е обвързван с по този начин наречения Фонд за софтуерна рационализация в дребните и междинни предприятия. В този фонд са заложени единствено 411 милиона. Тази сума не е задоволителна, с цел да имаме действителни и ефикасни резултати на територията на цялата страна. Освен това извънредно малко средства са отделени за декарбонизация - единствено 20 милиона лв., които са половината от общите средства, които би трябвало да бъдат разходвани. Т.е. ние имаме 40 милиона лв., това е с привлечения капитал, които стигат единствено за създаване на 40 мегавата мощности за дребни и междинни предприятия. Тази мощ не е задоволително за обезпечаването даже на една приблизително произвеждане, каквато имаме да вземем за пример в Тутракан. Точно там са най-големите запаси в проекта ”, изясни Станислав Младенов.

Според него за сметка на тези дефицити са планувани извънредно огромни запаси за планове, които не са изключително далновидни за осъществяване, какъвто е казусът със средствата за саниране - над 2 милиарда лв.. Предвид предходния неприятен опит в региона на санирането, значително може да се приказва за проект за обир, счита Младенов.
Кандидатът за депутат е безапелационен, че би трябвало да се продължи процесът на подкрепяне на дребни и междинни предприятия. “Крайно време е да приказваме за национална стратегия за ликвидност със средства от националния бюджет, стига сме употребявали европейските средства. ” По думите му подхванатите дейности от служебния министър на стопанската система във връзка с ББР са освен позитивни, само че и безпределно закъснели, тъй като ББР е била тласната в ръцете на едрия капитал и от дълго време е спряла да извършва своята същинска функционалност, която е подкрепяне на дребните и междинни предприятия.

Станислав Младенов благодари на делегатите на Столичната градска конференция, които с гласуваното доверие са го сложили на 2 място в листата на 25 МИР. “Това е доста висока оценка за мен и за моя дълготраен труд като член на Българска социалистическа партия. Тази оценка в персонален проект ме стимулира да работя допустимо най-добре, в границите на предизборната акция, тъй че да успеем да реализираме и третия мандат в 25 МИР ”, сподели претендентът за депутат на Българска социалистическа партия.

Росица АНГЕЛОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР