София. При топлинен удар животното трябва да се заведе бързо

...
София. При топлинен удар животното трябва да се заведе бързо
Коментари Харесай

Д-р Надежда Мечева, „Четири лапи“: При топлинен удар животното трябва да се заведе бързо в най-близкия ветеринарен кабинет

София. При топлинен удар животното би трябвало да се заведе бързо в най-близкия ветеринарен кабинет, където да му окажат първа помощ, да му сложат система, да му приложат противошокова терапия. Това сподели ръководителят на клиниката за бездомни животни на Организация за отбрана на животните „ Четири лапи “ доктор Надежда Мечева в изявление за Агенция „ Фокус “ за това по какъв начин да предпазим домашните си любимци от високите температури през лятото.

„ Трябва по най-бързия метод да се охлади животното, като това не би трябвало да става внезапно, защото това също е рисково. При първите признаци на топлинен удар е доста значимо бързата интервенция, тъй като всяка минута може да бъде животоспасяваща. При топлинен удар може да се стигне до мозъчен оток и гибел на животното и по тази причина е значима бързата интервенция и да се заведе в най-близкия ветеринарен кабинет “, добави тя.
Теодора ПАТРОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР