София. Президентът Румен Радев проведе среща днес на Дондуков“ 2

...
София. Президентът Румен Радев проведе среща днес на Дондуков“ 2
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев проведе среща със съдии от Конституционния съд на Република Северна Македония

София. Президентът Румен Радев организира среща през днешния ден на „ Дондуков “ 2 със съдии от Конституционния съд на Република Северна Македония. В срещата участваха ръководителите на Конституционните съдилища на България и Република Северна Македония Борис Велчев и Добрила Кацарска. Това оповестиха от прессекретариата на президента .

Правното съдействие сред България и Република Северна Македония в подтекста на европейската интеграция на югозападната ни съседка беше във фокуса на срещата. Държавният глава изрази готовността на страната ни да показа с Република Северна Македония своя опит в региона на конституционното право и осъществените законодателни промени при присъединението на страната ни към Европейски Съюз. " Работата на дадена страна по транспониране и използване на европейското законодателство не завършва с нейното приемане в Европейския съюз, а е непрекъснат развой ", означи още Румен Радев.

Президентът прикани също по този начин за разширение на двустранния разговор сред България и Република Северна Македония в разнообразни области и за постигането на устойчиви и необратими резултати в построяването на добросъседски връзки сред двете страни.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР