София. През седмицата времето над страната ще бъде слънчево, но

...
София. През седмицата времето над страната ще бъде слънчево, но
Коментари Харесай

Анастасия Кирилова, НИМХ: През седмицата времето над страната ще бъде слънчево, но на отделни места в страната ще има краткотрайни валежи

София. През седмицата времето над страната ще бъде слънчево, само че на обособени места в страната ще има краткотрайни превалявания. Това сподели дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Анастасия Кирилова, в изявление за Агенция „ Фокус “ с информация за прогнозата за времето през идната седмица.

„ През множеството дни от седмицата времето над страната ще бъде слънчево. По-значителни нараствания на облачността ще има на следващия ден над югозападната част от страната и там тук-там ще превали временен дъжд с гръмотевици. Във вторник и сряда над източните региони ще се развива купеста и купестодъждовна облачност. Главно в сряда, на множеството места ще има временен дъжд. Тук-там и гръмотевици. В четвъртък изолирани слаби превалявания ще има тук-там в Централна и Западна България, освен в източните региони “, уточни тя.

„ От петък до неделя вероятността за превалявания е по-малка. Засега най-малко наподобява, че ни чака най-вече слънчево време с краткотрайно нарастване на облачността, само че без превалявания. Температурите ще се усилят и от сряда нататък в по-голямата част от страната оптималните ще бъдат сред 30 и 35 градуса “, заяви още Кирилова.

Метеорологът добави, че към този момент се обрисува в границите на идващите 48 часа да няма предизвестие за рискови метеорологични феномени. „ Разбира се, когато има гръмотевични стихии, постоянно локално може да има по-интензивни превалявания и може да падне градушка “, посочи тя.

Пълния текст на изявлението четете в „ Мнение ”

Теодора ПАТРОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР