София. През нощта валежите навсякъде спрат и облачността ще се

...
София. През нощта валежите навсякъде спрат и облачността ще се
Коментари Харесай

НИМХ: Утре ще е предимно слънчево, максималните температури ще са между 3° и 8°, в София - около 2°

София. През нощта преваляванията на всички места спрат и облачността ще се раздра и в множеството региони ще намалее до най-вече ясно. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Боряна Маркова. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат сред минус 4° и 1°, в София към минус 4°. Утре ще е най-вече слънчево. След обяд от север облачността ще стартира да се усилва. Ще духа слаб, в Дунавската низина сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 3° и 8°, в София - към 2°.
Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево, само че след обяд от север облачността ще стартира да се усилва. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 6°-7°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините преди обяд облачността ще забележителна и тук-там ще превалява слаб сняг, само че след обяд преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра. Ще се задържи прохладно със мощен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 1°, на 2000 метра - към минус 6°.

В началото на новата седмица ще духа сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Облачността ще се усили и ще е най-вече забележителна. В понеделник утринните температури ще са малко по-високи. На места в Дунавската низина и Източна България ще има слаби превалявания от дъжд, а в североизточните региони и планините - от сняг. Във вторник още веднъж бързо ще застудее; към момента в Старопланинската област и североизточните региони ще има изолирани слаби снеговалежи, само че в по-голямата част от страната ще е без превалявания, облачността ще се раздра. До края на деня вятърът ще отслабне, през нощта против сряда в доста региони и ще стихне, а облачността ще намалее. В сряда ще е най-вече слънчево, сутринта - много студено, с минимални температури на обособени места до минус 8° - минус 10°, а дневните в по-голямата част от страната ще са близки до 0°.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР