София. През нощта ще е предимно ясно, утре - предимно

...
София. През нощта ще е предимно ясно, утре - предимно
Коментари Харесай

НИМХ: Утре ще е предимно слънчево, дневните температури ще започнат да се повишават и преобладаващите максимални ще са между минус 1° и 4

София. През нощта ще е най-вече ясно, на следващия ден - най-вече слънчево. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Евгения Егова. По-значителна ще е облачността до обяд, основно над североизточните региони. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е слаб, в Дунавската низина и Източна България - до сдържан. Сутринта ще е студено, с минимални температури най-вече сред минус 9° и минус 4°, в обособени региони до минус 10° - минус 12°, в София - към минус 9°. Дневните температури ще стартират да се покачват и преобладаващите оптимални ще са сред минус 1° и 4°, в София - минус 1°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и още ще се увеличи.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 1°-3°. Температурата на морската вода е от 7° по Северното до 9° по Южното Черноморие. Вълнението на морето ще отслабне и ще е 2-3 бала.

В планините ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад, по най-високите елементи и мощен от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 2°, на 2000 метра - към минус 7°.

През идващите дни ще има променлива облачност, над доста региони намаляваща до слънчево време. В петък сутринта ще е към момента студено с минимални температури в обособени региони до минус 9° - минус 10°, само че денем с увеличаване напразно от запад бързо ще се затопли и оптималните ще са сред 5° и 10°. В събота и минималните температури ще се покачат, ще са към 0°. Вятърът ще отслабне, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина ще е до сдържан. В неделя ще доминира слънчево време. Сутринта в доста региони вятърът ще стихне и на доста места в низините и котловините ще е мъгливо или с инверсионна облачност. По-късно денем ще се появи слаб югозападен вятър.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР