София. През нощта ще е предимно ясно и почти тихо.

...
София. През нощта ще е предимно ясно и почти тихо.
Коментари Харесай

НИМХ: Утре ще е слънчево, дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще са предимно между 22° и 27°

София. През нощта ще е най-вече ясно и съвсем безшумно. Сутринта още веднъж ще е хладно, с минимални температури сред 3° и 8°, в обособени региони и малко по-ниски - към 0°. Утре ще е слънчево. Ще продължи да духа слаб, в Дунавската низина и източните региони - до сдържан вятър от изток-югоизток. Дневните температури още малко ще се покачат и оптималните ще са най-вече сред 22° и 27°, по-ниски по Черноморието - под 20°. Това заяви за Агенция „ Фокус “ Евгения Егова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца. Ще се намалява и към края на деня ще се приближи до естественото.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е от 11° по Северното Черноморие до 16° на юг. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините ще е слънчево, след обяд с купеста облачност. Ще духа слаб до сдържан вятър със северна съставния елемент. Температурите още малко ще се покачат и оптималната на 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра - към 11°.

В сряда денят ще стартира със слънце, само че по-късно след обяд и през нощта против четвъртък от запад на изток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, изначало в северозападната половина от страната, ще превали и прегърми; в западните региони са вероятни местни интензивни феномени и градушки. Вятърът от югоизток краткотрайно ще се усили, а в Дунавската низина вечерта и през нощта против четвъртък ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде до сдържан. През нощта против четвъртък ще превали и прегърми и в обособени региони на югоизток. В четвъртък и петък въздушната маса ще остане неустойчива. Сутрин ще бъде най-вече слънчево, към и след обяд тук-там, през първия ден в Северна България и в планините, а в петък, основно по Черноморието, ще превали и прегърми. Първия ден вятърът ще е югозападен, най-вече слаб; втория ден ще се ориентира от запад и в множеството региони ще е слаб до сдържан. Минималните температури ще се покачат, дневните ще останат без основна смяна - сред 23° и 28°.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР