София. През нощта ще бъде ясно и тихо. Утре отново

...
София. През нощта ще бъде ясно и тихо. Утре отново
Коментари Харесай

НИМХ: Утре отново ще бъде слънчево и горещо и температурите ще продължат да се повишават

София. През нощта ще бъде ясно и безшумно.
Утре още веднъж ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в западната част на Дунавската низина краткотрайно до сдържан, северозападен вятър. Температурите ще продължат да се покачват и преобладаващите оптимални ще бъдат от 34° в североизточните региони до 40° в крайните югозападни, в София към 35°. Атмосферното налягане ще се задържи без смяна - малко по-високо от междинното за месеца. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) .

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще бъдат 28° - 31°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. След обяд над масивите от Югозападна България ще има купеста облачност, само че единствено на обособени места е допустимо да превали. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 29°, на 2000 метра - към 22°.

Във вторник времето ще бъде слънчево. След обяд над планинските региони в Югозападна България ще се развие купеста облачност, там не са изключени изолирани краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб, в западната част от Дунавската равина до сдържан от северозапад. Ще бъде горещо с оптимални температури сред 34° и 39°. През идващите дни със слаб до сдържан вятър от север-североизток температурите ще се намалят с 3-4 градуса. Ще доминира слънчево време, само че в сряда над Североизточна България и планинските региони в Югозападна, а в четвъртък над централната част от страната и Рило-Родопската област ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР