София. През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо.

...
София. През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо.
Коментари Харесай

НИМХ: През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо

София. През нощта ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно. Това заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология Мартин Славчев. Утре преди обяд над цялата страна, а на изток през целия ден, ще бъде най-вече слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, основно в планинските региони там, ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. В обособени региони явленията ще са интензивни. Вятърът ще е до сдържан от изток-югоизток, след обяд в северозападните региони от страната ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 31° и 36°, в София - към 31°. Атмосферното налягане едва ще се увеличи и ще е малко по-високо от междинното за месеца.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността, само че ще остане без превалявания. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 29°-31°. Температурата на морската вода е към 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Преди обяд над планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста, над масивите от Западна България, купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - към 26°, на 2000 метра - към 17°.

През идващите дни следва намаляване на температурите. Във вторник и сряда преди обяд, а в Източна България през целия ден, ще бъде най-вече слънчево. Краткотрайни превалявания и гръмотевици ще има тук-там, основно в следобедните часове в западната половина от страната. Вятърът ще е слаб, в западната половина от страната от запад-северозапад, в източната - от изток-североизток. Максималните температури в Западна България ще са до 25-26°, на изток към момента ще са към и над 30°. В четвъртък превалявания и гръмотевици ще има на повече места из цялата страна, покачва се и вероятността за местни по-интензивни феномени. Вятърът ще се усили до сдържан, в множеството региони от северозапад. Температурите на всички места ще се намалят.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР