София. През нощта от запад облачността ще се увеличава и

...
София. През нощта от запад облачността ще се увеличава и
Коментари Харесай

НИМХ: Минималните температури утре ще са между 6° и 11°, в София около 7°

София. През нощта от запад облачността ще се усилва и вплътнява. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология Георги Цеков. В Северозападна България вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. В останалата част от страната вятърът ще се задържи от югозапад. Минималните температури ще са сред 6° и 11°, в София към 7°.

Утре през страната ще минава добре изразен леден атмосферен фронт. Още сутринта в Западна България, а до края на деня и в останалата част от страната ще стартират превалявания от дъжд. Главно в Централна и Североизточна България ще са интензивни и обилни по количество. На места там ще се развият и гръмотевични стихии, не се изключени и дребни градушки. След обяд в Северозападна България преваляванията краткотрайно ще спрат. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, в източните региони от север и с него ще нахлува леден въздух. Температурите ще се намаляват и към 14 часа ще са от 8-10° из високите западни полета и Централен Предбалкан, до 20-22° в Югоизточна България, където до обяд вятърът към момента ще е от югозапад и ще има повече слънце, в София към 9°.

Над Черноморието облачността ще се усилва и вплътнява. След обяд, изначало в северните региони, ще стартират превалявания от дъжд, тук-там съпроводени с гръмотевици. До вечерта ще обзет и южните региони, а през нощта против понеделник там ще се усилят. Вятърът сутринта ще е слаб от запад-югозапад, а денем ще се ориентира от север и ще се усили. Максимални температури от 14-15° на север от н. Калиакра, до 22-23° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е 7-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще настъпи внезапна смяна на времето. До обяд преобладаващият вятър към момента ще е югозападен и превалявания ще има тук-там в масивите от Западна България. След обяд с сдържан и мощен северозападен вятър ще нахлува леден въздух. Ще стартират повсеместни превалявания от дъжд, които с понижението на температурите ще минават в сняг. Значителни количества ще има в Родопите и Централен Балкан. Максималната температура на 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра към 2°, само че до края на деня бързо ще се намалят.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР