София. През нощта и утре - 30 ноември, се очаква

...
София. През нощта и утре - 30 ноември, се очаква
Коментари Харесай

АПИ: Утре се очаква дъждът да преминава в сняг в Северна и Западна България, шофьорите трябва да тръгват с готови за зимни условия автомобили

София. През нощта и на следващия ден - 30 ноември, се чака намаляване на температурите, а в Северна и Западна България метеорологичната прогноза е за намаляване на температурите, мощен вятър и дъжд, който в планинските региони в Западна България и в Лудогорието ще минава в сняг. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ . От АПИ молят водачите, на които им следва пътешестване, да потеглят с коли с подобаващи за зимните условия гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, да съблюдават нужната отдалеченост и да не подхващат внезапни маневри. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

Областните пътни ръководства наблюдават метеорологичните прогнози по региони и са в подготвеност да подхващат нужните дейности за обработка на настилките във високопланинските региони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места. Целта е превантивните, а по-късно и снегопочистващите действия да стартират оптимално бързо при прогноза за утежняване на времето, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата.

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР