София. През 2021 г. дарителската платформа DMS набра и разпредели

...
София. През 2021 г. дарителската платформа DMS набра и разпредели
Коментари Харесай

Над 1 600 000 лв. са дарени чрез DMS през 2021 г. с ръст на даренията онлайн и чрез банков превод

София. През 2021 година дарителската платформа DMS набра и разпредели за дела в страната над 1,6 млн. лева

DMS съществува в България от 2007 година и дава опция на донорите да поддържат дела на организации и институции, както и дела за лекуване на хора, непокрито от страната.

С DMS може да се подарява посредством разнообразни канали - със SMS (еднократно или посредством месечно дарение), през онлайн подаяние с карта, през epay или с обичаен банков превод.

Дълго време донорите предпочитано даряваха за лекуване на хора, само че в последните две години съвсем равна поддръжка събират и идеите на организации, и акции за лекуване. Това е очевиден знак за по-добрата видимост на гражданския бранш и по-здравата му връзка с общностите, за които работи - развой, затвърдил се по време и след COVID-19 рецесията в опит организациите да преодолеят обществените и здравни последици от пандемията, помагайки на уязвими хора и групи.
Редовните донори за дела в платформата към този момент са над 22 хиляди и сумата, която те образуват като част от общите дарения към дела, е най-голяма в общия дял дарения за миналата година (над 600 хиляди лв).

Ясно изразена е поддръжката за цивилен организации точно през месечно дарителство със SMS. Най-предпочитани остават още веднъж дела, свързани с грижа за животни, както и обществени организации, които подкрепят възрастни и уязвими хора (напр. акциите на Българската хранителна банка и Каритас България).

През миналата година сериозен растеж бележи и онлайн дарителството, което доближава 1/3 от общия размер дарения (539 952 лева от всички дарения в DMS).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР