София. През 2019 г. дирекция Култура на Столична община ще

...
София. През 2019 г. дирекция Култура на Столична община ще
Коментари Харесай

София: Дирекция „Култура” на Столична община ще проведе 13-тото издание на Националния конкурс за поезия „В полите на Витоша”

София. През 2019 година дирекция „ Култура ” на Столична община ще организира 13-тото издание на Националния конкурс за лирика „ В полите на Витоша ”. Това оповестиха от Столична община . Изданието е отдадено на 140-годишнината от оповестяването на София за столица на България. Стихове се одобряват до 24 май 2019 година, в това число. Конкурсът е неизвестен и на свободна тематика. Право на присъединяване имат създатели на възраст над 18 години. Всеки създател може да взе участие с не повече от три непубликувани стихотворения.
Стихотворенията се изпращат в пет екземпляра, в запечатан плик, а в дребен запечатан плик се ползват персонални данни (трите имена, дата на раждане, адрес и телефон за връзка). Авторитетно жури ще прави оценка стиховете на претендентите, а резултатите ще бъдат оповестени през месец юни.
Награди:
- Първа премия – 800 лева и дребна пластика
- Втора премия – 500 лева
- Трета премия – 300 лева
- Съпътстваща премия за млад стихотворец до 25 години – 300 лева
Краен период за изпращане на творбите – 24 май 2019 година, в това число (важи датата на пощенското клеймо) на адрес: София 1000, пл. „ Славейков ” №4, Столична община - Дирекция „ Култура ”, за състезанието „ В полите на Витоша ”. Участниците на възраст до 25 години би трябвало да отбележат на плика цифрата 25. Материали не се връщат.
За спомагателна информация: тел. 02/ 987 06 39.
Националният конкурс за лирика „ В полите на Витоша ” е част от Календара на културните събития на Столична община.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР