София. Председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова се

...
София. Председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова се
Коментари Харесай

Председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова се срещна с председателя на Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич

София. Председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова се срещна през днешния ден с ръководителя на Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Те разискаха европейската вероятност на Босна и Херцеговина и настоящата политическа обстановка в страната. На диалога участваха посланикът на Босна и Херцеговина в България Радомир Богданович и българският дипломат в Босна и Херцеговина Августина Цветкова.
„ България изведе като приоритет тематиката за Западните Балкани в дневния ред на Европейския съюз по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и в тази връзка е позитивно, че тактиката за Западните Балкани обгръща всички страни “, означи Джема Грозданова. Председателят на Комисията по външна политика поздрави гостите с предаването на въпросника на Европейската комисия и изрази вяра, че страната ще получи статут на кандидат-член на Европейски Съюз до края на годината.
На собствен ред Денис Звиздич изрази убеденост, че съдействието сред двете страни ще продължи да бъде все по този начин интензивно и благодари за напъните на България за слагане на тематиката за интеграцията на Западните Балкани на напред във времето в дневния ред на Европейски Съюз. „ Ако Европа желае да се запазят мирът и стабилността на Балканите, европейската вероятност следва да остане жива “, акцентира Денис Звиздич. Председателят на Съвета на министрите на Босна и Херцеговина уточни, че е значимо пътят към помиряване сред политическите сили в страната да бъде извървян, с цел да се реализира действителен прогрес в процеса на промените. Като значима причина в този развой бе изведено приемането на измененията в Избирателния закон. Той уточни, че европейската вероятност би трябвало да остане годна за всички страни от Западните Балкани, само че и да не се позволява нито една от тях да попречва този развой.
Двете страни показаха вяра, че участниците в срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани през месец май в София ще се обединят за приемането на изводи, които да очертаят насоките на развиване на европейската вероятност съответно за всяка страна от района.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР