София. Председателят на Комисията по туризъм д-р Илин Димитров е

...
София. Председателят на Комисията по туризъм д-р Илин Димитров е
Коментари Харесай

Председателят на Комисията по туризъм д-р Илин Димитров е част от официалната българска делегация, която ще вземе участие в Официалната церемония по откриващ полет София – Скопие

София. Председателят на Комисията по туризъм доктор Илин Димитров е част от формалната българска делегация, която ще вземе присъединяване в Официалната гала по откриващ полет София – Скопие. Това оповестиха от Комисията по туризъм . Делегацията ще пътува с първия пряк полет по линията в петък, 11 февруари 2022 година, и ще взе участие в двустранните диалози в столицата на Република Северна Македония.

От българска страна ще вземат участие министрите на превоза и известията Николай Събев и на туризма Христо Проданов, както и други публични лица и съпътстваща делегация от над 20 представители на туристическия бранш у нас – най-вече туроператори и хотелиери.
Състав на формалната делегация на Република Северна Македония, която ще отпътува от София за Скопие с откриващия полет:

От македонска страна присъединяване в откриващия полет ще вземе 6-членна публична делегация, измежду която министърът на превоза и известията Благой Бочварски, министърът на локалното самоуправление Горан Милевски и госпожа Размена Дуровик, държавен секретар в Министерство на стопанската система.

Те ще бъдат посрещнати от македонския министър на стопанската система Крешник Бектеши и Ангел Ангелов, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Република Северна Македония.

В Скопие предстоят двустранни политически и бизнес срещи сред делегациите, в които ще се включат шефовете на Агенцията за поощряване на туризма Любомир Яневски и на Агенция за гражданска авиация Томислав Тунтев. Официалните лица са придружени от 20 представители на македонски туристически компании.

Важен акцент в програмата е идната среща в работен формат сред представителите на бизнеса от двете страни на границата, в блян те да задълбочат контактите и съдействието си и да дадат нов подтик на туризма в района.

След полемиките са планувани конференция и работен обяд. В края на работния ден българската делегация ще се завърне с полет по маршрута сред двете столици.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР