София. Предложението за превръщане на районните съдилища в териториални е

...
София. Предложението за превръщане на районните съдилища в териториални е
Коментари Харесай

Корнелия Нинова, БСП: Предложението за превръщане на районните съдилища в териториални е нескопосано и ненавременно - то отнема конституционно право на правосъдие на 480 хил. българи

София. Предложението за преобразяване на районните съдилища в териториални е нескопосано и несвоевременно - то лишава конституционно право на правораздаване на 480 хиляди българи. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на конференция в централата на партията, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Поводът за конференцията ни през днешния ден е възходящото неодобрение в страната по отношение на едно предложение на Висш съдебен съвет за преобразяване на Районни съдилища в териториални поделения, което значи на процедура закриването. Става въпрос за 57 районни съдилища. Предложението регистрира само цифри и статистика без да взема поради социално-икономически, инфраструктурни проблеми. По-важното е, че това решение в 57 общини визира 480 хиляди българи, които живеят на територията на тези общини. На процедура значи затрудняване на достъпа на тези хора до правосъдие ", съобщи още Корнелия Нинова.

Тя даде образец с региони като Кърджали, Смолян, Видин и Враца. " Това предложение е нескопосано и несвоевременно. Най-малкото, тъй като то изисква промени в над 20 закона ", посочи още водачът на Българска социалистическа партия.
Според нея не може такава промяна да се направи и докара до дъно без парламент.

Деница КИТАНОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР