София. Правителството реши да се премине към Национален план за

...
София. Правителството реши да се премине към Национален план за
Коментари Харесай

Правителството реши да се премине към Национален план за администрация без COVID

София. Правителството реши да се премине към Национален проект за администрация без Коронавирус. Това заяви на брифинг представителят на кабинета Лена Бориславова, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

Мярката ще се ползва за чиновниците, а публицисти и жители ще бъдат обслужвани при съблюдаване на противоепидемичните ограничения: носене на маска, стерилизация и прочие
„ Да се планува поетапна стратегия, въз основа на прелиминарен разбор, за това по какъв начин да се даде персонален образец от страната, че можем да стартираме да работим по метод, който да не популяризира болестта от ден на ден “, изясни тя.

Обсъжданите ограничения са били за въвеждане на зеления документ в по-голяма степен. Също – даване на различна опция за хората без подобен документ да упражняват правото си на труд. Решението ще би трябвало да се съгласува и с финансовото и здравното министерство. Вероятно тактиката ще се ползва дейно от март 2022 година

По думите на Бориславова по този начин ще се даде действителна опция на всички наранени лица да изразят мнението си и да се приготвят, според от оферти пакет ограничения, под каква форма ще бъде реализирана задачата за администрация без Коронавирус. Днес министър председателят Петков ще подпише заповед за отсрочено въвеждане на условието за зелен документ за всички лица, които влизат в държавната постройка.
„ Действието й ще стартира не по-рано от 40 дни. Ще бъде обезпечен имунизационен пункт за всички чиновници на територията на Министерски съвет, които желаят да се имунизират непринудено. Допълнително ще бъде оценена опцията за това кои лица желаят да работят от у дома. Ще бъдат обезпечени действителни бързи проби на всеки, който не разполага със зелен документ, само че въпреки всичко желае и има нужда да бъде на територията на постройката на Министерски съвет “, изясни тя.

Лена Бориславова добави, че на съвещанието министрите са приели няколко позиции на България по отношение на присъединяване в съвещание на Европейския съвет и разнообразни стратегии. Били са отпуснати и спомагателни средства по бюджета на МОН по отношение на осъществяване на национални стратегии, които са ориентирани към обществена интеграция по програмата „ Отново дружно “, усъвършенстването на вътрешната конструкция на личния състав и създаване и реорганизация на детски ясли, градини и учебни заведения.

Взело се е решение да се насрочи среща при премиера сред столичния кмет Йорданка Фандъкова и просветителния министър. На нея ще бъде разисквано за какво по стратегиите за създаване на нови детски градини има неусвоени средства.

На съвещанието са били разисквани и ограниченията в помощ на бедстващите след наводненията региони. Било е взето решение за разпределяне на минерална вода от Държавния запас за Благоевградско и Смоленско.

Възложен е бил отчет на здравното министерство по отношение на ковид рецесията и стъпките към осведомителна акция, която да включва таргетирана информация за групи жители с разнообразни медицински индикатори.
„ Така категориите жители, които страдат от разнообразни болести, които не са общи за всички, ще могат да разполагат с съответна информация и медицински и научни данни за това по какъв начин имунизацията вероятно се отразява върху здравето им. Съответно, това да се съпостави с рисковете, в случай че жителите не бъдат имунизирани “, изясни Бориславова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР