София. Прави се опит да се отстъпи от решенията за

...
София. Прави се опит да се отстъпи от решенията за
Коментари Харесай

Корнелия Нинова, БСП: Прави се опит да се отстъпи от решенията за пенсиите

София. Прави се опит да се отстъпи от решенията за пенсиите. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Искаме да сме ясни каква е позицията на Българска социалистическа партия за България. Ще стартира по-отдалече. Първо, по време на третия мандат, който ни беше връчен, поканихме партиит ена митинга, с изключение на за болшинство за постоянно държавно управление и за болшинство по актуализацията на бюджета. Да излъчим свои представители и да уточним текстовете, по които всчики ние четирите партии сме съгласни, с цел да осигурим гласовете в Народното събрание. Абсолютно отговорно разбираме, че актуализация в бюджета би трябвало да има. Не можем да оставим хората на прага на три рецесии и на тежка зима без обезпечаване на средства. Отказаха ни партиите на митинга. Второ, още тогава и до ден сегашен предизвестяваме, че ще се случи това, което се случи: плаващи болшинства, безпорядък, взаимни обвинявания. Вчера се одобриха две решения с разнообразни болшинства в парламентарната зала. Първото - на всеки пенсионер да се обезпечат по 120 лева за змесеците октомври, ноември и декември като антикризисна мярка. Второ решение - трайно и отсега нататък и след декември да се преизчислят пенсиите, като една година стаж вместо с коефициент 1.2, да се пресмята с 1.35, минималната пенсия да стане 370 и да се усили прага на оптималната. Това са решения, признати на две гласувания ", сподели Нинова.

" Прави се опит да се отстъпи от тези решения, да се заобиколи парламентаризмът и те да бъдат модифицирани. Ние ще продължим да гласуваме за тези две решения, държим на тях и няма да отстъпим. Не тъй като е просто напук, а тъй като тези средства са нужни за най-бедните и ощетени хора в страната ", акцентира тя.
Деница КИТАНОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР