София получи титлата Световна столица на спорта за 2024 г.,

...
София получи титлата Световна столица на спорта за 2024 г.,
Коментари Харесай

София получи титлата Световна столица на спорта за 2024 г.

София получи купата Световна столица на спорта за 2024 година, заяви на конференция в Столичната община кметът на София Йорданка Фандъкова в наличието на Елен Герджиков, ръководител на Столичния общински съвет /СОС/ и ръководител на Фондация " София - европейска столица на спорта ". Това е взаимна самодейност на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта /ACES Europe/, на ЮНЕСКО и на Комисията по спорт на Европейския парламент, уточни столичният кмет.

Тя съобщи, че през последните години София разви огромна активност в областта на спорта, с помощта на самодейността Европейска столица на спорта, за която София беше номинирана през 2014 година и която ни беше присъдена за 2018 година Столичният кмет сподели, че единствено за тази година 109 са събитията в календара на самодейността Европейска столица на спорта в София. В тях се включват извънредно доста софиянци. Целта на програмата по думите на кмета е присъединяване на софиянци в спортните прояви, проведени от самодейността и промотиране на здравословен метод на живот.

По стратегия " Ваканция " през тази година седмично се включваха сред 900 и 1500 деца от София, разгласи Фандъкова и акцентира, че Столичната община подчертава върху построяването на спортна инфраструктура, най-много създаване на физкултурни салони в детските градини и учебните заведения. В момента се строи физкултурен салон в 9-та Френска езикова гимназия в столицата. През самодейността Европейска столица на спорта Столичната община вкара и нови стратегии за подкрепяне на детско-юношеския спорт. За тази година 140 спортни клуба получиха финансиране за подкрепяне на тяхната активност. Въпреки пандемията, София е хазаин на 10 европейски шампионати и шампионати, сподели още столичният кмет.

Елен Герджиков съобщи, че фондация " Европейска столица на спорта " ще се занимава с подготовката за самодейността " София - международна столица на спорта " през 2024 година Членовете на управителния съвет са общински съветници от всички политически сили от СОС. Пълна поддръжка дава СОС за работата на фондацията и това ще продължи и отсега нататък, сподели ръководителят на съвета и на фондацията Елен Герджиков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР