София. Показателно е, че една малка група от хора може

...
София. Показателно е, че една малка група от хора може
Коментари Харесай

Деница Петрова, Грийнпийс - България: Показателно е как една малка група от хора може да промени политики, стига да имат куража и смелостта да заявят промяната, която искат да видят в света

София. Показателно е, че една дребна група от хора може да промени политики, може да промени по какъв начин се случват нещата в света, стига да са задоволително стимулирани хората да имат куража и смелостта да заявят тази смяна, която желаят да видят в света. Това сподели за предаването " Добър ден, България " на Радио " Фокус " шефът на " Грийнпийс " - България Деница Петрова във връзка 50-тия рожден ден на организацията.

" Историята на организацията е доста показателна, а точно 12 души се насочат на странствуване да спрат нуклеарни опити. Доста храброст и кураж се изисква от тези хора и от тази дребна група в годините се разраства до едно голямо придвижване – 55 страни в целия свят. За мен към момента е толкоз показателно, че една дребна група от хора може да промени политики, може да промени по какъв начин се случват нещата в нашия свят, стига да са задоволително стимулирани хората да имат куража и смелостта да заявят тази смяна, която желаят да видят в света. Ние продължаваме по този метод да работим към този момент 50 година Виждаме раните на Земята, екологични проблеми и търсим решения, предлагаме решения. Продължаваме доста хора, деятели, доброволци, те са тези които демонстрират, които водят пътя напред и с помощта на тяхната сила и обич към Земята, в действителност организацията продължава да съществува и да работи ", сподели още тя.

Деница Петрова добави, че тази седмица в София ще прожектират документалния филм „ Как да променим света “, на Фестивала на реките, който ще се организира в София на „ Лъвов мост “ в неделя от 20.00 ч.

" Който желае може да заповяда на този фестивал.През последната година работим и приказваме доста повече за реките и какво е положението на реките. Обръщаме особено внимание на р. Марица. Говорим също и за р. Сазлийка и по какъв начин климатичните промени ще се отразят върху потока на реките и екосистемите, които са свързани с реката. Така че, който желае може да види този филм. Той споделя точно историята на тези 12 души, които минават през най-различни неща в своя живот. Филмът дава вярата, че от ден на ден хора не престават да припознават идеята, не престават да търсят способи и да работят в отбрана на природата и на Земята ", изясни тя.

Деница Петрова посочи, че тази година " Грийнпийс " - България са навършили 10 години. Тя е през цялото време част от организацията и съгласно нея това са били доста наситени 10 години.

" Работехме по акция за стабилно риболовство, за пчелите, за това те да не биват убивани от пестициди, които са доста нездравословни за тях. В последните години работим по една доста тежка акция и това е акцията за енергиен преход. Вярваме, че методът, по който произвеждаме сила, не би трябвало да се случва посредством горене на изкопаеми горива, въглища. И че има задоволително растения към този момент, които могат да ни оказват помощ да сме енергийно самостоятелни, да произвеждаме силата, топлината, електричеството, от които имаме потребност на равнище домакинство, община и това да става по метод, който да не усилва климатичната рецесия, да не усилва излъчванията в атмосферата, тъй като това е най-голямото предизвикателство пред човечеството сега – по какъв начин можем да понижим тези последствия от климатичната рецесия, които към този момент ги виждаме всяко лято, виждаме пожарите, виждаме наводненията. Има какво да се направи, би трябвало да се работи по този начин, а не да се отсрочва в бъдещето за един неустановен миг, като изгарянето на въглища и въобще на изкопаеми горива ", безапелационна бе Петрова.

Вилислава ВЕТРЕНСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР