София. Писта Лалето“ ще бъде отворена на 24-ти за дневно,

...
София. Писта Лалето“ ще бъде отворена на 24-ти за дневно,
Коментари Харесай

Откриват ски сезона на Витоша в петък

София. Писта „ Лалето “ ще бъде отворена на 24-ти за на ден, а от 27-ми и за нощно каране
На 24-ти декември, петък, в навечерието на коледните празниците, за всички скиори и сноубордисти порти ще отвори „ домашната “ на софиянци планина Витоша. Началото на сезона ще бъде обещано с на ден каране, а на 27-и декември ще бъде пуснато и нощното.

На място кипи усилена подготовка на зоната, като сега времето разрешава и снежните оръдия по писта „ Лалето “ работят съвсем непрекъснато, с цел да се обезпечат допустимо най-хубави условия за практикуването на зимни спортове. „ Приготовленията за зимния сезон не са спирали и през лятото и есента, когато бяха направени много усъвършенствания по пистите и оборудванията “, споделят от „ Витоша ски “.

В взаимозависимост от снежните и метеорологичните условия през сезона на Витоша, ще работят Кабинков въжен превоз Симеоново, лифтове Лале 1 и 2, влековете Черни връх, Помагалски и Ветровала и образователните плацове до Романски и Меча поляна. Актуална информация за времето и работещите уреди, можете да следите на www.vitoshaski.com

На уеб страницата ще откриете също и цените за сезон 21/22, които остават без основна смяна от предходната година. Дневната карта за възрастен от 40 става на 45 лв., а в случай че планирате повече визити на планината, най-изгодна излиза сезонната карта, която е с минимално нарастване от 590 на 600 лв. за възрастен, 500 за възпитаници, студенти и пенсионери и 400 лв. за дете с включено нощно каране. Предлагат се също сезонна карта за делнични дни, комбинирани фамилни пакети и полудневни карти.

На 24 декември за втори следващ сезон ще проработи и пистата за шейни, която бе обособена по взаимна самодейност на Фондация „ София – Европейска столица на спорта “ и Витоша ски над хижа Алеко през януари тази година и бързо стана обичано място за занимания на дребни и огромни на Витоша.

Множество забавни начинания и събития се възнамеряват през целия сезон, за спомагателна и настояща информация следете уеб страницата и профилите на Витоша в обществените мрежи.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР