София. Първо е Ден на победата, благодарение на която Европа

...
София. Първо е Ден на победата, благодарение на която Европа
Коментари Харесай

Калоян Паргов, БСП - София: Първо е Ден на победата, благодарение на която Европа успя да се обедини

София. Първо е Ден на успеха, с помощта на която Европа съумя да се сплоти.
Това сподели водачът на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов пред публицисти във връзка 9 май - Ден на успеха и Ден на Европа, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Това е празник за всички европейски нации, за целия свят. По случай успеха над хитлерофашизма честват Русия и някогашния Съветски съюз, само че и техните съдружници от Антихитлеристката коалиция като Съединени американски щати, Англия и Франция. Днес е ден на респект към героите на България от Първа българска войска, които починаха по бойните полета ", съобщи още Калоян Паргов. Той уточни,че днешния свят и днешна Европа е друга с помощта на тази всеотдайност.

Калоян Паргов отговори и какви са българските измерения на днешния ден. " За българските измерения - възприятие на респект и признателност към саможертвата освен на руските войни, само че и на всички от Антихитлеристката коалиция, както и на милионите жертви на фашизма ", сподели още Калоян Паргов.

Лидерът на БСП-София съобщи, че столичните социалисти ще отбележат 9 май с шествие на Безсмъртния полк до Паметника на Съветската войска, където ще има представители на дипломатическия корпус, измежду които н. прочие Елеонора Митрофанова и редица други събития през целия ден.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР