София отвори първият си координационен център, в който приема граждани

...
София отвори първият си координационен център, в който приема граждани
Коментари Харесай

София отвори първи център за прием на украински граждани на Централна гара

София отвори първият си координационен център, в който приема жители от Украйна, които идват в столицата, разгласи в сряда кметът Йорданка Фандъкова. Центърът се намира на Централна гара, където е обособено помещение за регистрация и хранене, за отмора и преспиване, както и място за тестване за Covid-19 и за краткотрайно приемане на тези жители, които дадат позитивен тест.

40 украинци към този момент минаха през центъра

От нощес до момента към 40 украински жители минаха през координационния център. Всички те са регистрирани като минали и превозени до местата за настаняване. Част от жителите престояват за малко, до момента в който изчакват превоз до различен град или страна, към които са се насочили, посочи с пост във фейсбук Фандъкова.

" Заедно с пожарната сме обезпечили микробуси, които използваме за превоз в границите на града. Целта на центъра е с организация и информация да помогнем на украинците да се почувстват по-спокойни и обгрижени ", сподели още тя.

София обезпечава превоз до границата

Щабът на Столична община работи от първите дни на войната.

" Ние отделихме към 130 места в общински бази в София и осигурихме превоз от границата. В момента за заети към 50% от местата в общинските обществени центрове и бази на спешната ни дирекция. В съгласуваност с регионалния шеф оказваме помощ за настаняването в обезпечените от страната бази”, сподели още Фандъкова.

Столична община си партнира с Българския червен кръст и организациите “Мати Украйна”, и “За доброто”.

На уеб страницата на Столична община е основана графа с нужната за бежанците информация, както и телефоните, на които могат да получат помощ.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР