София. Отпускаме допълнителни 50 лева към пенсиите и за месец

...
София. Отпускаме допълнителни 50 лева към пенсиите и за месец
Коментари Харесай

Премиерът в оставка Бойко Борисов: Осигурихме допълнителни 50 лева към пенсиите и за месец май

София. „ Отпускаме спомагателни 50 лв. към пенсиите и за месец май. Средствата са в размер на 104 400 000 лв. и ще бъдат изплатени на всички пенсионери без значение от размера на техните пенсии “. Това съобщи министър председателят в оставка Бойко Борисов по време на изключителното държавно съвещание, което се организира през днешния ден посредством видеоконферентна връзка, Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

Министър-председателят акцентира, че близо година държавното управление обезпечава добавката от 50 лв. за възрастните хора и разноските за нея към този момент надвишават 1 милиард лв.. Премиерът подсети още, че в изискванията на пандемия поддръжка получават освен българските пенсионери, само че и работещите на първа линия в битката с COVID-19, както и бизнесът.
Допълнителната сума ще бъде изплатена на близо 2 100 000 пенсионери. Тази поддръжка за пенсионерите е част от пакета със социално-икономически ограничения, които държавното управление осъществя поради пандемията.

В рамките на днешното съвещание държавното управление одобри и друго решение, според което Министерството на образованието и науката получава ръководството върху парцели – обществена държавна благосъстоятелност, намиращи се в столичния регион „ Младост “. Досега парцелите са ръководени от Министерството на защитата и Министерството на културата. „ Окрупняват се два терена за построяването на френското учебно заведение „ Виктор Юго “ – един ангажимент, който сме поели към френската страна “, посочи министърът на образованието и науката в оставка Красимир Вълчев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР