София отбелязва 145 години от обявяването й за столица и

...
София отбелязва 145 години от обявяването й за столица и
Коментари Харесай

Интересните събития за 145 –годишнината на София като столица

София отбелязва 145 години от оповестяването й за столица и годишнината ще бъде почетена с редица  забавни събития, проведени от Столична община на 4 януари.

В 10 ч. биха камбаните на храма „ Света Неделя “, където се организира признателен молебен в памет на починалите войни. Пред Паметника на българските опълченци в градинката зад от 11 до 13 ч. ще бъдат ситуирани почетни часови от Националната гвардейска част. Официални събития ще има през целия ден.

Не е за пропускане изложбата с литографски картички от София от края на 19.век. Експозицията е с името „ Една млада столица пътува по света “ и е подредена в

и ще работят с безвъзмезден вход за всички посетители.

Изложбата на Румен Гашаров в Градската изложба може да се посети точно на 145-годишнината окакто София е столица на България. Експозицията „ Бруто – нето “ улавя огромна част от творчеството на Гашаров, който е въодушевен от София и софиянци. Поантата в изложбата е „ София – триптих “, станала известна с шопското мото „ От София по-големо нема “.

София и живота в младата столица е акцент и в Музея на София, където посетителите ще се потопят в в света на интелектуалеца Драган Тенев. Изложбата е негова своеобразна биография и наблюдава персоналния и професионалния му живот, изобразени са фамилията и дома му, ползите му като четец, основаните от него творби, оповестява " Площад Славейков ".Направена е и възстановка на домашното работно пространство на Тенев – дневната му в жилището на ул. „ Цар Иван Асен II “ 6 в София.

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР