София. От днес обявяват 1 770 свободни места в системата

...
София. От днес обявяват 1 770 свободни места в системата
Коментари Харесай

Завърши строителството на новата детска градина в район „Витоша“ в София

София. От през днешния ден афишират 1 770 свободни места в системата за банкет в детските градини

Завърши строителството на новата постройка на детска градина в регион „ Витоша “– една от 25-те, които построяваме сега в София, оповестиха от общината . Тя е филиал на детска градина 116 „ Мусала “. Очакваме до края на годината да бъде подготвена още една постройка в региона за 4-ри групи. Това сподели през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на обекта дружно със заместник-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов и кмета на регион Витоша инж. Теодор Петков.

Сградата на ул. “Пушкин “ 2 е за пет групи, от които две са новоразкрити и за тях е осъществен банкет при генералното класиране.

Новата детска градина съставлява постройка, която се състои от два надземни етажа и полуподземен етаж, в който се обитава зала за музика и спорт, кухня, перално помещение. Сградата е хармонично вписана в терена, като детските площадки са ситуирани терасовидно измежду дървета и озеленяване.

В момента 25 са новите здания на детски градини, които се строят в разнообразни региони на София, а от тях 12 ще бъдат приключени до края на годината и упованията ни са с тях да разкрием още 300 нови места, посочи столичният кмет Фандъкова.

От Утре, 10 август разгласяваме 1 770 свободни места в системата за банкет в детските градини, като 170 от тях са тези от новопостроените здания, а 1600 са част от местата, които се пазеха до последно за деца със специфични просветителни потребности, за които продължаваме да имаме запас, сподели също кметът Фандъкова.

През есента кметът на региона има подготвеност да стартира строителството на нова ясла в кв. “Бояна “. Моята задача към него е да приключи процедурата за избор на реализатор за нови учебно заведение и детска градина, които ще построяваме на терена „ 13-т века България “ в „ Манастирски ливади – запад “, уточни кметът Фандъкова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР