*** София. От 9.30 часа в Хотел Хилтън, зала Вихрен, ще бъде

...
***
София.
От 9.30 часа в Хотел Хилтън, зала Вихрен, ще бъде
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 5 октомври 2022 г.

***

София.

От 9.30 часа в Хотел " Хилтън ", зала " Вихрен ", ще бъде показан нов план осъществен от " Солвей Соди ".

***

София.

От 09.30 часа в зала " Проф. Марин Дринов “ на Българска академия на науките (ул. “15 ноември " N1), Институтът по молекулярна биология,,Aкад. Румен Цанев‘‘ към Българската академия на науките (БАН) провежда юбилейна интернационална научна конференция,,100 години от рождението на акад. Румен Цанев‘‘.

***

София.

От 10.00 часа в Министерски съвет, Служебното държавно управление ще организира постоянно съвещание

***

София.

От 10.00 часа в Българска телеграфна агенция София ще се организира конференция на управлението на " Възраждане " след изборите на 02.10.2022 година

***

София.

От 10.00 часа пред Мемориала на българския преподавател, намиращ се пред постройката на КТ " Подкрепа “ на площад " Гарибалди “, по отношение на Международния ден на учителя – 5 октомври, изпълнителният съвет на Синдикат " Образование “ към КТ " Подкрепа “ ще сервира цветя

***

София.

От 10.00 часа в Южен парк на входа откъм ул. “Бяла църква “ зам.-кметът на София по цифровизация Генчо Керезов ще показа новоизградени Wi-Fi зони в столични паркове и новаторска Wi-Fi скамейка, със особено слънчево зареждане.

***

София.

От 11.00 часа в Централно предверие на Националния исторически музей, ще се състои формалното разкриване на галерия във връзка 110-ата годишнина от Балканската война " Разказ за войната “.

***

София.

От 14.00 часа в Интер Експо Център стартират Международните хранителни изложби МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК, отдадени на хранително-вкусовия бранш. Паралелно с това ще се организира и COPIS – българското ревю на печата и рекламата. Над 350 компании ще вземат участие с щандове в бизнес форматите, които през последното десетилетие се утвърдиха като съществени събития за браншовете в Централна и Източна Европа.

***

София.

От 14.30 часа в постройката на Министерство на външните работи ще се състои постоянен брифинг за представителите на медиите, в който ще вземе присъединяване министърът на външните работи Николай Милков.

***

София.

От 17.30 часа в изложба " София " на Столична библиотека, ще бъде показана експозиция на огромния български художник акад. Румен Скорчев, отдадена на 90-години от рождението му. Библиотеката на София съхранява във фонда си стотици оригинали на изобразителното изкуство, сред които изключително място заемат 60 произведения на Румен Скорчев, част от тях дарени персонално от самия него, а след гибелта му предоставени от брачната половинка му.

***

Благоевград.

От 09.00 часа, в двора на църквата " Въведение Богородично “ ще бъде отслужена панихида за починалите за Освобождението на Горна Джумая от османско господство. Отново там, пред паметните плочи на Майор Иван Павлович Орлински и военачалник Спас Георгиев, ще бъдат положени цветя в символ на респект и благодарност.

От 10.30 часа ще бъдат положени венци и цветя на паметника на Македоно-одринското опълчение, намиращ се на пл. " Мите Марков “.

***

Благоевград.

От 12.30 часа в зала " 22 септември “ стартира научна кръгла маса " 110 години Свобода “.

От 18.00 часа, в държавна такса " Никола Вапцаров “ ще има Тържествена сесия на Общински съвет, а от 19.30 часа благоевградчани ще могат да гледат предпремиерно част от новата режисура на Ансамбъл " Пирин " " Между девет планини ".

***

Варна.

От 11:00 часа в Стаята на общинския консултант в Община Варна, е планувано съвещание на ПК " Здравеопазване “.

***

Варна.

От 17.00 часа в постройката на Музей за история на Варна, ще се състои откриването на новата галерия " 110 ГОДИНИ БАЛКАНСКА ВОЙНА: ВАРНЕНЦИ И ВОЙНАТА "

***

Варна.

От 18.00 часа в Зала 2 на Арт Галерия Ларго във Варна ще се открие независима галерия – живопис на бургаската художничка Ива Маркова. Експозицията се назовава " Всички златни часове “ и е първата независима изява на младата авторка.

***

Варна.

От 19.00 часа в Зала 1 на Фестивалния комплекс Варна Стоян Караиванов ще придаде достоверен тон на най-любимите пиеси на Астор Пиацола.

***

Враца.

От 17.00 часа в РИМ-Враца ще бъде открита галерия " 110 години от началото на Балканската война “

***

Велико Търново.

От 11.00 часа в Зала 302 на Община Велико Търново, ще се организира конференция за есенния стадий на акцията " Движи се и победи ".

***

Добрич.

От 10.30 часа в Младежки център – Добрич, Зала 2 ще се организира работилница " Шарено гърне “ с присъединяване на деца и младежи от Център за специфична просветителна поддръжка " Д-р Петър Берон “

***

Добрич.

От 14.30 часа на 2 етаж – Операционни зали, след сполучливо извършената акция на съдружие " Заедно вършим добрини “ ще се организира гала за формалното връчване на операционна маса за родилно поделение.

***

Габрово.

От 18.00 часа в Драматичен спектакъл " Рачо Стоянов “ ще бъде излъчен премиерно документалният филм " Просто желая да се прибера “. Лентата е снимана през април 2022 година, вторият месец от съветската пълномащабна инвазия в Украйна.

***

Кюстендил.

От 13.00 часа в парк-хотел " Кюстендил “ ще бъде открита VIII научна конференция " Пауталия- Велбъжд-Кюстендил и прилежащите им територии през вековете ", във връзка със 125-годишнината на Регионален исторически музей – Кюстендил

***

Пловидв.

От 10.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се провде изключителна конференция на Политическа партия " Демократична България " - Пловдив, по отношение на отчасти бедствено състояние в община Пловдив.

***

Плевен.

От 10.00 часа в зала " Орион “, ул. " Сан Стефано “ №30, ще се състои откриването на самодейност проведена от Асоциацията на прокурорите в България и Камарата на следователите в България, с поддръжката на Националната мрежа за децата под надпис " Правосъдие в бъдещето – прокурори и възпитаници приказват за право “. На срещата ще участват основният прокурор на Република България господин Иван Гешев, ръководителят на АПБ господин Владимир Николов, ръководителят на Камарата на следователите в България господин Петко Петков.

***

Русе.

От 11.00 час на кея в Русе, ще бъде направено показване на дарените на Община Русе от Кауфланд България пейки, съдържащи малко известна информация за р. Дунав.

***

Сливен.

От 11.00 часа в Пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на Районна изборна комисия - Сливен.

***

Свиленград.

От 19.00 часа на площада пред Община Свиленград, министърът на защитата Димитър Стоянов ще взе участие в Свиленград в тържественото отбелязване на 110-ата годишнина от Балканската война (1912 - 1913) и освобождението на града. Ще бъдат поднесени венци и цветя в памет на починалите във войните за национално избавление и обединяване.

***

Смолян.

От 14.30 часа в операционните зали на МБАЛ " Д-р Братан Шукеров “ – Смолян ще се състои публично връчване на операционна маса за Родилно поделение, след сполучливо извършената акция на съдружие " Заедно вършим добрини “.

***

Стара Загора.

От 9.45 часа в Парк " Пети октомври “, ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника " Защитниците на Стара Загора -19 юлий 1877 година “ и символичния камък за възобновяване на Стара Загора

***

Стара Загора.

От 10.00 часа на Площада пред Общината, ще се организира обред за издигане на Националното знаме на Република България. Празничен водосвет отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорски Митрополит Киприан

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в Парк " Пети октомври “, ще бъде открита галерия на клуб " Традиция “ " 110 години от оповестяването на Балканската война “ –

От 11.30 до 12.15 часа в 4-то експозиционно равнище на РИМ-Стара Загора, гл. организатор Райна Антонова ще опише на присъстващите за " Битът на старозагорци след Освобождението “

***

Стара Загора.

От 17.00 часа в Парк " Александър Стамболийски “, ще се състои концерт на Общински духов оркестър

От 19.00 часа на Площада пред общината, ще се организира празничен концерт с присъединяване на Михаела Маринова и рок група Фондацията

***

Стара Загора.

От 17.00 часа от Туристически информативен център, нов маршрут от самодейността " Безплатни градски турове “, ще зарадва жителите и гостите на града. Обиколката с име " Парковете описват своите истории “ ще бъде с лидер Ива Духтева от отдел " Туризъм и юношески действия “. Началната спирка е пред шадравана на Станционната градина.

***

Шумен.

От 11.00 часа в Градска градина ще се състои разкриване на арт апаратура " Пътят на Шуменско питие “
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР