София. От 11 до 20 юли в галерия Depoo, София

...
София. От 11 до 20 юли в галерия Depoo, София
Коментари Харесай

В София ще бъде представен новият проект на Михаела Лакова

София. От 11 до 20 юли в изложба Depoo, София ще бъде показан новият план на Михаела Лакова, продуциран от Фондация ДА Лаб в границите на платформата e-valuation 2.0 „ Стойност-Ценност “, оповестиха уредниците .

Мисията на платформата е стимулиране и продуциране на създатели в региона на цифровите изкуства и тяхното показване, за развиване и разпространение на модерни форми на изкуство, основано с цифрови медии и технологии. Във второто издание на платформата през 2022 бяха селектирани плановете на Михаела Лакова и Петко Танчев, които получават стипендия за продукция и подпомагане от екипа на фондация ДА ЛАБ за основаването на новите творби. Новите планове се показват като независими изложения в софийската изложба Depoo на ул. Врабча 12Б.

Втората галерия е “Liminal recollection...between memory and reality ”на Михаела Лакова. “Liminal recollection...between memory and reality ” изследва холограми цифрови и аналогови, холограмата е форма на обрисуване, която разрешава записването и възпроизвеждането на илюзорни триизмерни облици благодарение на лазерна светлина. Основен принцип на холограмата е „ Частта съдържа цялото и цялото се съдържа в Частта “.

Михаела преглежда холограмата отвън добре познатото и комерсиално приложение и по какъв начин
това изразно средство може да служи с художествена цел манипулирайки пространство и облик.
Съдържанието на холограмата употребява персонализиран аватар, скулптури и релефи от античен Египет както и нереални облици като естествено продължение на изследването и обвързвано с изтриването на паметта и damnatio memoriae – латински израз, който в дословния си превод значи “осъден на давност ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР