*** София. От 11.30 часа в Националната библиотека Св. Св. Кирил и

...
***
София.
От 11.30 часа в Националната библиотека Св. Св. Кирил и
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 10 март 2023 г.

***

София.

От 11.30 часа в Националната библиотека " Св. Св. Кирил и Методий " в София президентът Румен Радев ще открие документалната галерия " 80 години от спасяването на българските евреи ". Почетен посетител на събитието ще бъде известният историк и държавник от Израел проф. Михаел Бар-Зоар.

***

София.

От 10:00 часа в Национален пресклуб Българска телеграфна агенция Институтът за пътна сигурност провежда обществена полемика на тематика " Мисия безвредни пътища ".

***

София.

От 10.30 часа пред храма " Света София ", където ще бъде отслужен молебен за мир, ще тръгне Походът на толерантността. В него ще вземат участие кметът на София Йорданка Фандъкова, проф.д-р Александър Оскар, ръководител на Организацията на евреите в България " Шалом ", представители на дипломатически задачи, представители на еврейската общественост, общественици и жители.

***

София.

От 10.30 часа в постройката на Министерство на външните работи ще се състои постоянен брифинг за медиите на заместник-министъра на външните работи и представител Костадин Коджабашев.

***

София.

От 11:00 ч. в местността Лесопарк " Побит камък " (вход на Тунел №1) заместител министър-председателят по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев ще направи ревизия на напредъка в построяването на железопътния сектор Елин Пелин - Костенец.

***

София.

От 11:00 часа пред " Паметника на спасението " в градина " Св. Климент Охридски " ще стартира възпоменателна гала във връзка 80-та годишнина от спасяването на българските евреи и почитането на паметта на евреите, починали в нацистките лагери.

***

София.

От 11:00 ч., в Министерство на електронното ръководство, Мраморно предверие (ул. Гурко 6), министърът на електронното ръководство Георги Тодоров и министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев ще дадат взаимна конференция.

***

София.

От 12.15 часа президентът Румен Радев ще взе участие в гала по поднасяне на венци пред Паметните плочи на спасителите на българските евреи до катедралата " Света София ". На церемонията ще участват представители на изпълнителната власт, дипломати, представители на университетските среди, на еврейската общественост и жители.

***

София.

От 13:30 ч. в Прессклуба на Българска телеграфна агенция учредителите на Инициативния комитет за референдума против джендър идеологията в училищатата ще дадат конференция.

***

Бургас.

От 10.30 часа в двора на СУ " Кирил и Методий " ще бъде обещано началото на акцията " Спорт за всяко бургаско дете ".

***

Бургас.

От 14.00 ч. в Аулата на Медицинския корпус на Университет " Проф. доктор Асен Златаров " ще бъде открит форумът " Репродуктивно здраве ".

***

Бургас.

От 18.00 часа в Културен център " Морско казино " ще стартира концерт във връзка 80-годишнината от спасението на българските евреи. Входът е свободен.

***

Бургас.

От 18.00 часа в Дома на писателя Слави Томов ще показа книгата " C`est la vie " от Мариета Тонкова. Входът е свободен.

***

Бургас.

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще стартира " ONE NIGHT STAND " 2023.

***

Варна.

От 17.30 часа Музеят на нова история на Варна ще е хазаин на събитието " Из тайните на вестникарския поминък с господин Амигов ".

***

Видин.

От 11:00 ч. - конференция за дейностите по план " Вкусът на традицията - нематериалното културно завещание на Видин и Бор за резистентен туризъм ", финансиран по стратегия Interreg - IPA CBC Bulgaria - Serbia, който се извършва от Народно читалище " Съзнание-1928 ", село Кошава и Център за нематериално културно завещание " Корени " - Зайчар.

***

Видин.

От 11:00 часа в залата на Общински съвет - Видин ще се организира публично разискване на Предложение за обмисляне на потребностите на Община Видин от обществени услуги на общинско и регионално равнище, които се финансират напълно или отчасти от държавния бюджет.

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в катедралния храм " Св. Николай ", Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи признателен молебен по случай 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи. След края му ще бъде прочетено Патриаршеското и Синодално обръщение по отношение на мотива.

***

Шумен.

От 11.30 часа в зала № 9 на ет.3 в правосъдната палата на представянето на индикативен филм за правосъдната палата и конференция със зам.-административния началник - зам.-председател на Апелативен съд - Варна - арбитър Милен Славов и Административния началник - Председател на Окръжен съд гр. Шумен - арбитър София Радославова, на която ще бъде даден къс доклад за активността на Окръжен и Районни съдилища от Шуменски правосъден окръг за 2022 година


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР