*** София. От 11.00 часа, на Архангелова задушница държавният глава Румен

...
*** София.
От 11.00 часа, на Архангелова задушница държавният глава Румен
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 05 ноември 2022 г.

***

София.

От 11.00 часа, на Архангелова задушница президентът Румен Радев ще взе участие във военния обред - панихида, на който ще бъде почетена паметта на починалите български воини

***

София.

От 18.00 часа в The Steps (гр.София, ул. " Братя Миладинови " 12) ще се организира събитието " Rainbow over Tristram ", проведено от два български ЛГБТИ+ клуба - " Lgbti Gamers-Bulgaria " и " Bored gay board game club ".

***

Благоевград.

От 11.30 часа Министър Демерджиев ще участва на военния обред за Архангелова задушница в Благоевград, който ще се организира пред Паметника-костница на починалите през Междусъюзническата и Първата международна война 581 офицери и бойци в Благоевград, на входа на градския гробищен парк, ул. " Александър Стамболийски ".

***

Варна.

От 11.00 часа, в региона на Старите гробища на Варна, пред " Паметника на починалите офицери, подофицери и бойци във войните 1912-1918 година ", ще бъде отслужена панихида и ще бъдат поднесени венци и цветя.

***

Видин.

От 16.00 часа заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще участва на откриването на обичайния събор в село Буковец.

***

Добрич

В 10:00 часа от площад " Свобода " ще потегли паметно шествие към Военно гробище - музей за отбелязване на Архангелова задушница. Организатори са Община град Добрич, Регионален исторически музей и РК " 46-и пехотен Добрички полк " към НД " Традиция ".

***

Добрич

В 11:00 часа пред параклиса във Военно гробище - музей ще бъде отслужена панихида в памет на починалите във войните бойци и офицери. На територията на военното гробище са заровени към 3000 войни от 10 националности и 6 вероизповедания.

***

Добрич

В 11:30 часа в изложбената зала на Военното гробище Регионалният исторически музей в Добрич ще получи като подаяние извънредно скъп артефакт - офицерска сабя пример 1905 година, била владеене на полковник Константин Гладичев, пълководец на 36-и пехотен козлодуйски полк. Полкът взема присъединяване в боевете край Добрич от интервала 5-7 септември 1916 година по време на Първата международна война, прочут в историята като Добричката епопея.

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в НЧ " Родина 1860 " ще се организира Национален уъркшоп на младежките аматьорски театри " При отворени порти ".

***

Стара Загора.

От 11.00 до 17.00 часа в парк " Пети октомври " ще се организира детски базар " От деца за деца ", проведен от Творчески колектив " На улицата ".

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в Куклен спектакъл - Стара Загора ще се състои куклен театър за деца " Отвъд стената ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР