*** София. От 10.30 часа на церемония в Гербовата зала на Дондуков

...
***
София.
От 10.30 часа на церемония в Гербовата зала на Дондуков
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 17 ноември 2022 г.

***

София.

От 10.30 часа на гала в Гербовата зала на " Дондуков " 2 президентът Румен Радев ще удостои изявени български спортисти с Почетен знак на президента.

***

София.

Oт 14.00 часа президентът Румен Радев ще приветства първите откриватели на INSAIT по случай началото на академичната година. Екипът на Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към Софийския университет " Св. Климент Охридски " (INSAIT) ще бъде публично показан на тържествено събитие в Гербовата зала на " Дондуков " 2.

***

София.

От 12.40 ч. ще има изказвания пред медиите на министъра на защитата, ръководителя на SEDM и командира на Бригада " Югоизточна Европа " (SEEBRIG).

Министър Димитър Стоянов е бъде хазаин на годишната среща на министрите на защитата във формат SEDM, която се организира в София сред 16 - 18 ноември.

***

София.

От 11.30 часа в газоизмервателна станция в Стара Загора министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков ще инспектира последващите стадии в строителството на Междусистемната газова връзка Гърция - България.

***

София.

От 10.00 ч. в зала " Тържествена " на Военната академия " Г. С. Раковски " министърът на защитата Димитър Стоянов ще поздрави Сухопътните войски във връзка бойния им празник и 137-ата годишнина от Сръбско-българската война (1885 г.).

***

София.

От 10:30 ч. - " Продължаваме промяната " ще организира обществени диалози с Движение за права и свободи в Народно заседание по отношение на Бюджет 2023.

***

София.

От 9:30 ч. в Народното събрание ще се организира брифинг на парламентарната група на " Възраждане " по отношение на поканите, изпратени към всички синдикати и парламентарни групи.

***

София.

От 11.30 часа в Северното предверие на Народното събрание ще бъдат открити четири осведомителни щанда, на които народните представители и гостите на Народното събрание ще могат да се срещнат с активността на здравните посредници.

***

София.

От 11.00 в Зоологическа градина - София ще бъде открита фотоизложбата " 25 ГОДИНИ ДАРИТЕЛСКА ПРОГРАМА " на фотографа Марсел Фенс, отдадена на донорите и осиновителите на животни.

***

София.

От 19:30 часа в зала 3 на НДК Френско-българска комерсиална и индустриална камара провежда посрещане на " Младото Божоле " в София.

***

Благоевград.

От 14:30 ч. Техническият факултет към Югозападния университет " Неофит Рилски " е хазаин на XXIV национална текстилна конференция с интернационално присъединяване " Традиции и нововъведения в текстила и облеклото ".

***

Благоевград.

От 13:00 ч. в ЮЗУ " Неофит Рилски " ще бъде маркиран Световният ден на философията.

***

Бургас.

От 19 часа ще се организира събитие от календара на Държавна опера - Бургас е Симфоничният концерт под палката на маестро Любомир Денев-син и солист - цигуларят Стоимен Пеев.

***

Варна.

От 18:00 часа в Арт Галерия Ларго във Варна ще се открие галерия с копия на артефакти от Регионален исторически музей - Варна за незрящи гости.

***

Велико Търново.

От 10:30 часа в залата на Българска телеграфна агенция гражданско съдружие " ТИ РЕШАВАШ " провежда конференция на тематика: " Експертен екологичен съвет ще гласоподава бъдещето на хората от Павликени и района ".

***

Велико Търново.

От 13:00 часа в Ритуалната зала на Община Велико Търново ще бъде подписан Меморандум за Зелен град с Асоциацията на производителите на декоративни растения в България.

195 години от рождението на П. Р. Славейков; Велико Търново се трансформира в " Зелен град ".

***

Сандански.

От 14.00 ч. служащите и чиновниците, членуващи в синдикалната организация на Федерация Лека индустрия - КНСБ в " Ес Ти Ес Медикал Груп ", гр. Сандански, провеждат протестен протест с искане за съответно възнаграждение на труда им.

***

Смолян.

От 10.00 до 16.00 ч ще се организира Ден на отворени порти в 101-ви Алпийски полк във връзка 19 ноември - празник на Сухопътните войски.

***

Смолян.

От 11:30 часа в Родопски трагичен спектакъл, танцова зала - 5-ти етаж ще се организира конференция във връзка идната премиера на Фолклорен отбор " Родопа " трилогия " Изтървани ритми ".

***

Смолян.

От 13,30 часа в зала " Ротари " на хотел " Кипарис алфа ", Европа Директно Смолян кани жителите да научат повече за идните процедури за подкрепяне на бизнеса и жителите в границите на ограниченията по Плана за възобновяване и резистентност.

***

Златоград.

Обществено разискване за вдишване на дълготраен общински дълг за реализацията на два плана ще се организира от 17,00 часа, в заседателната зала на Общински съвет Златоград, на втори етаж в постройката на Общинската администрация.

***

Стара Загора.

От 10.00 часа до 16.00 часа в парк " Пети октомври " ще се състои Ден на отворените порти, който ще покаже на старозагорците и гостите на града въоръжение, техника и имущества на Българската войска.

***

Стара Загора.

От 17.00 часа във фоайето на Община Стара Загора ще бъде открита изложбата " Славейкови слънца ".

***

Стара Загора.

От 17.00 часа в Къща-музей " Гео Милев " ще бъдат показани книгите " Огнен залез " и " Сбогуване с лятото " от Елена Минева.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа във фоайето на Оперния спектакъл ще бъде откриването на Фестивал на оперното и балетно изкуство 2022 с показване на изложба-живопис на Мичо Димитров.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперен театър-Стара Загора ще бъде показана операта " Фауст " от Шарл Гуно.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Драматичен театър-Стара Загора ще бъде показан театралния театър " Полет над кукувиче гнездо ", драматизация Дейл Васерман по романа на Кен Кис

***

Шумен.

От 17.30 часа в музейния комплекс " Панчо Владигеров " в Шумен показват новата стихосбирка на писателката Виолета Кънчева.

***

Шумен.

В 11.00 часа в НИАР " Плиска " ще бъде връчена премията " Проф. дин Рашо Рашев " на изявен студент от Шуменския университет и ще бъде показана книгата " Столичните центрове в Средновековна България " от Божидар Тодоров - притежател на премията през 2019 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР